Motion
SPONSORERET indhold

Motion: Leg dig i form, mor

Savner du dine jeans fra før? Motion kan sagtens blive en del af din barsel, uden du behøver koordinere en tur i fitnesscenter med bleskift, amning og middagslur. Her er seks øvelser, der er gode både for dig og for minis motorik.

Af: Charlotte Ingvartsen
02. jun. 2014 | Børn | Vores Børn

Det skal du vide, før du går i gang

Din baby, selv en nyfødt, vil elske, at komme med til gymnastik på stuegulvet. Vælg et tidspunkt, der passer for den lille. Nogle er mest til morgengymnastik, andre har godt af at tumle inden sengetid, fordi bevægelse virker beroligende.

Lav øvelserne i rask tempo, så du får noget ud af dem. Det styrker din krop oven på graviditet og fødsel, når du spænder i mave, ben og arme under øvelserne.

Husk at knibe sammen, når du laver øvelserne, så du beskytter underlivet. Og bare rolig, det er også godt for din babys krop og sanser at blive tumlet lidt rundt! Smil stort undervejs, og vis dit barn, at det her er sjovt og trygt.

LÆS OGSÅ: 16 sunde vaner til dig og baby

Baby bestemmer farten

Hold øje med, hvordan dit barn reagerer, og prøv dig frem, hvor længe og hvor mange af øvelserne din baby orker. Gråd over noget nyt er normalt. Regn med, at I skal prøve en del gange, før baby er helt tryg. Virker den lille urolig og græder mere i timerne efter, kan det være tegn på overstimulering, og at gymnastiktimen skal være kortere næste gang.

LÆS OGSÅ: Sund mor: 8 gode råd

LÆS OGSÅ: Sådan sniger I motion ind i hverdagen

LÆS OGSÅ: 5 øvelser: Kom i form efter ammestoppet