Baby  i bad
SPONSORERET indhold

Gå glad i bad med din baby

Det kan være stressende, når du skal have baby i bad. Heldigvis elsker de fleste babyer det lune vand – især hvis mor og far har ro på.

Af: Sarah Risbøl Jacobsen Foto: Trine Bukh
21. apr. 2016 | Børn | Vores Børn

Når baby skal i bad, er der mange ting at holde styr på. Her er gode råd til, hvordan du gør badet til en god oplevelse for den lille.

Hvis den lille stikker i et hyl, når numsen rammer vandoverfladen, så lad være med straks at hive hende op. Tal i stedet beroligende til hende, og vær rolig i dine bevægelser. Sig for eksempel ’der blev du godt nok forskrækket, men jeg skal nok passe godt på dig’, og gennemfør så din badeplan, også selv om det måske kun kommer til at vare to minutter. Selv om barnet ikke forstår ordene, kan hun mærke, at du har styr på det.

LÆS OGSÅ: Er dit barn far- eller morsyg? Sådan håndterer du det

De første bade rummer gode muligheder for så småt at lære barnet at håndtere sine følelser. På et eller andet tidspunkt i processen vil barnet opleve ubehag – for eksempel når kroppen afkøles på vej op af vandet. Ved at bevare roen og tale til din baby, viser du hende, at du nok skal hjælpe hende over ubehaget, og at det slet ikke er så farligt.

Er I to om at bade den lille, så bestem jer for, hvem der kommunikerer med hende undervejs. Hvis I begge står og snakker til hende, kan hun blive forvirret og ked af det. Det giver tryghed for barnet at fokusere på én person.

Kilde: Louise Munk-Poulsen, privat sundhedsplejerske. Læs mere på dinsundhedspleje.dk. Kirsten Bork, Marte Meo terapeut. Læs mere på borkmartemeo.dk

Det er søde Frida på 6 måneder, der er model på billederne.