Skånsom numsevask
Foto: Colourbox

Skånsom numsevask

Faktaboks

Dorte Fischer har været sundhedsplejerske i 13 år og arbejder i Rudersdal Kommune. Endvidere er hun uddannet spædbarnsmassørinstruktør og mor til tre piger.

Spørgsmål:

Jeg har hørt, at engangsvaskeklude er for ru, og at baby kan få rød numse af dem. Jeg har også læst, at vådservietter ikke skal bruges for ofte, da de indeholder for meget parfume. Men hvad skal jeg så vælge? Kan jeg ikke bruge vådservietter uden parfume?

Men venlig hilsen
Tanya Thomsen

Hilsen vinterbaderen

Læs sundhedsplejerskens svar på næste side…

alt Svar:

Kære Tanya,

Det er rigtigt, at skumengangsvaskeklude godt kan være lidt hårde ved de små numser. Du skifter bleen og vasker rigtig mange gange i løbet af en dag. Der findes dog bløde luksusudgaver, som selvfølgelig er lidt dyrere.

Det er ikke en god løsning at bruge vådservietter ved hvert bleskift, heller ikke de parfumefri. En ny test viser, at mange af de parfumefri indeholder det stof, som hedder benzylaalkohol. Det står på EUs liste over de 26 særligt allergifremkaldende parfumestoffer, men deklareres som konserveringsmiddel i de såkaldt parfumefri produkter. Vådservietter kan være en nem og god løsning, hvis I skal på tur eller andet, hvor der ikke er let adgang til vand. Men du kan også gøre nogle skumvaskeklude våde og putte dem i en plastikpose.

Den bedste og mest skånsomme for barnet og miljøet er en stofvaskeklud og vand. Klip vaskekluden i mindre stykker, så holder den længere. Hvis numsen er meget rød og følsom, kan vat være godt at bruge, da det er ekstra blødt og skånsomt.

Venlig hilsen Dorte Fischer

Måske er et spørgsmål, du selv søger svar på allerede besvaret tidligere. Søg i vores omfattende arkiv og få svar med det samme.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Børnesygdomme