TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Skilsmissebørn i sommerferien
Foto: iStock "Det er afgørende vigtigt for børn, at samarbejdet fungerer omkring dem. At de ikke oplever konflikter jer imellem."

Skilsmissebørn i sommerferien

Blog: Sommerferie som skilsmissefamilie

For skilsmissefamilier kan sommeren hurtigt ende ud i konflikter, når der skal være enighed om dine og mine børn. Læs her blogger og psykolog Jeanne Fløes råd til ikke at lade skilsmissen gå ud over børnene, når de drager med på sommerferie.

Jeg glæder mig hver dag over, at mine børn har så godt et forhold til deres bonusmor. Jeg kan altid sende dem over til min tidligere mand og hans nye kæreste i fortrøstning om, at de vil få et dejligt ophold. De sætter virkelig stor pris på hende, og jeg er taknemmelig over, alt det hun gør for mine børn. Når de fortæller om gode oplevelser sammen, bliver jeg helt varm indeni. Når de roser hendes mad, glæder jeg mig over, at hun laver livretter til mine børn.

Faktaboks

Jeanne Fløe er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet. Hun arbejder i dag som autoriseret psykolog og specialist i Klinisk psykologi og Sundhedspsykologi.

Jeannes blog handler om familielivet med alt fra parforhold, skilsmisse, børn, psykiske og fysiske sygdomme i familien til kærlighed, traditioner, opdragelse, holdninger og værdier. 

Læs mere på jeanneomfamilieliv.dk

Skraaaatzzzzzzz. Noget af en plade jeg lige fik sat på der.

Det sker, at der kommer ridser i vinylen, og det hele har en lidt anden melodi.

Sommerferien er netop i gang. For mange familier betyder det ferie med dine og mine børn. Og at mine børn skal på ferie med ham og hendes børn.

Det er svært for mange. Jeg vil blot minde om, at det også kan være svært for børnene.

Børn læser lynhurtigt, om ”mor fik det der underlige udtryk i ansigtet, da jeg måske lidt for jublende glad fortalte om turen i sommerhus”.

LÆS OGSÅ: 5 råd til den gode skilsmisse

Børn er solidariske. Og børn beskytter altid den af forældrene,  de oplever som den svageste part.

Så hvis mor ser ked ud af det, når barnet fortæller om opholdet ved far og den ny kæreste, så kan barnet reagere på to måder: Enten stopper barnet med at fortælle, eller i værste fald fravælger barnet ophold ved far.

Hvis dit barn derfor siger, at det ikke har lyst til at komme på ferie med far og fars kæreste i år så prøv lige engang at se indad. Er det fordi, han er en idiot, og hun er en sur kælling?

Eller kunne en del af forklaringen være, at dit barn er fanget i en loyalitetskonflikt af de helt store?

Er det sket en enkelt gang eller to, at du blev for såret og derfor ikke kunne finde en grimasse der passede, da dit barn begejstret fortalte om oplevelser i den anden familie?

Det er afgørende vigtigt for børn, at samarbejdet fungerer omkring dem. At de ikke oplever konflikter jer imellem. Det er meget belastende for børn. Øv dig. Ikke for din tidligere mand og hans nye kærestes skyld. For dit barns skyld.

God sommer.

LÆS OGSÅ: Skilsmisse: Pres ikke på med bonusforældre

LÆS OGSÅ: Skilsmisse: 5 råd før det går galt

LÆS OGSÅ: Undgå skældud: Vil du hjælpe dit barn? Så hold mund og lyt!

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Skilsmisse, Sommer, Klumme og Familieliv