Soeren Le Schmidt og Nikoline Skaarup med deres tvillinger

Foto: Jannick Børlum Soeren Le Schmidt er en af tidens mest ombejlede designere for kongehuset, Vild med Dans-værterne og af kjoler til filmpremierer. For tre et halvt år siden fandt han sammen med hår- og makeupartist Nikoline Skaarup.

Jordemoderen tog fusen på Soeren Le Schmidt: ”På en måde gav aborten pludselig mening”

Skanningen var egentlig slut, da jordemoderen kørte apparatet over maven en sidste gang, og her kom hun med en opdagelse, som ændrede alt for designer Soeren Le Schmidt og kæresten, Nikoline Skaarup. Det afslører parret i det nye nummer af Vores Børn, som er på gaden nu.

Der gik ikke lang tid, før samtaler om fremtiden begyndte at simre mellem den ombejlede designer Soeren Le Schmidt og hans kæreste, hår- og makeupartist Nikoline Skaarup, da parret fandt sammen for tre et halvt år siden.

Begge havde de en drøm om familie og børn, og i sommeren 2020 viste en graviditetstest to streger. Men ved en tryghedsskanning i uge 11, var der intet hjerteblink.

”Det var sådan en mærkelig sommer, fordi vi havde været så glade og vidste, at til februar skulle vi være én mere. Og så skulle Niko have en udskrabning lige inden en modeuge, hvor jeg bare skulle være på og være smilende og vise min nye kollektion. Jeg følte, det var så fake. I virkeligheden var vi vildt kede af det,” siger Soeren Le Schmidt i et nyt, stort interview med magasinet Vores Børn.

Her fortæller parret åbent om den spontane abort, som i første omgang satte en stopper for deres store drøm om en familieforøgelse.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde om barsel: ”Jeg keder mig efter 5-6 måneder”

Overraskelse ombord

To måneder senere tog parret til Bornholm for at komme lidt væk fra det hele, og på denne tur opdagede de, at Nikoline var gravid igen. På grund af den dårlige oplevelse med at abortere, købte parret en tryghedspakke gennem en privat jordemoderklinik.

Her kunne de få alle de skanninger, de ville, og til én af dem – allerede fem-seks uger henne i graviditeten – ventede der en overraskelse.

Skanningen var egentlig færdig, og jordemoderen havde nået at spørge, om Soeren og Nikoline var glade for, at der kun var én? Men så kørte hun apparatet over maven en sidste gang, og pludselig dukkede en sort cirkel op. Det tog Soeren lidt tid at forstå, hvad det betød.

”Hun sagde: “Nå, men der er to”. Jeg blev helt angst – altså hvad er det, babyen har to af? To hoveder eller hvad er der galt med den?,” husker topdesigneren om oplevelsen.

Jordemoderen forklarede, at det var en ekstra blommesæk. Hvilket betød et ekstra barn.

”Så sagde hun farvel, vi gik ud på gaden og stod dér og var blæst helt bagover. Vi havde grineflip hele vejen hjem,” husker Nikoline Skaarup tydeligt.

Hele dagen gik de rundt i en surrealistisk lykkeboble, fortæller Soeren:

”Det var sådan en mærkelig følelse, og jeg tror aldrig, vi har smilet så meget en hel dag. Vi syntes, det var så fantastisk og skørt. Og på en måde gav aborten pludselig mening. Vi havde en fornemmelse af, at det var sket, fordi den ene ikke var helt klar endnu. Der skulle lige gå et par måneder mere, så var de begge to klar. Sådan valgte vi at se på det.”

LÆS OGSÅ: Maria Jencel er gravid med nr. 2: ”Det var ikke planlagt”

Frygt for at miste igen

Trods alt deres glæde over den dobbelte baby-fest i maven, så betød den triste oplevelse med aborten, at der var plantet en ny og dyb frygt i parret.

Da euforien havde lagt sig, blev Nikoline nemlig ramt af tanken: Ja, ja, der var to nu, men et eller andet sted havde hun en fornemmelse af, at så heldige kunne de ikke være.

”Jeg tænkte, vi nok ville miste den ene. Det havde vi prøvet før, så det var det, vi kendte. Da vi mistede den første, fik lægerne ligesom italesat det som om, at det var det mest normale. “Vi laver det her SÅ mange gange i løbet af dagen, og det sker for hver tredje eller fjerde”. Så faktisk helt indtil, at babyerne blev født, var vi bange for, at vi ikke ville få begge to med hjem,” forklarer hun ærligt til Vores Børn.

Den 10. juni 2021 kom tvillingerne Mio og Marlon til verden – og hele den rejse deler parret i den nyeste udgave af magasinet Vores Børn, som netop er landet i butikkerne.

Soeren Le Schmidt Nikoline Skaarup tvillinger vores børn interview 2022.jpgFra den røde løber til søvnmangel - og dobbelt op på kærlighed. Læs om parret og deres liv med to små drenge i det nye nummer af Vores Børn. (Foto: Jannick Børlum)

Om familien

Soeren Le Schmidt, 33, designer. Laver både herre- og dametøjskollektioner, men er mest kendt for sine overdådige kjoler, som blandt andet bæres til kongehusets fester, filmpremierer og i Vild med dans.

Nikoline Skaarup, 26, hår- og makeupartist. Er selvstændig med faste vagter på TV 2. Laver desuden hår
og makeup til fotoskydninger og modemagasiner.

Sammen har de tvillingerne Mio og Marlon, som er født 10. juni 2021.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte, Familieliv og Tvillinger