Dilemma: Hvem har ret til sommerhuset?

Dilemma: Hvem har ret til sommerhuset?

Hvem af de to søstre har mest ret til at låne fasters sommerhus i Spanien? Dem med eller dem uden børn? Få panelets svar på sommerhus-dilemmaet.

Dilemma: Hvem har ret til sommerhuset?

Hjælp. Min faster har et fantastisk sommerhus i Spanien. Hun bruger det ikke selv i hele skolesommerferien. Og min søster og jeg må altid gerne låne det, hvis hun ikke selv skal bruge huset.

Jeg har lagt billet ind på at låne huset i et par uger i juli, hvor hun ikke selv skal bruge det i år. Jeg har tre børn og en mand, og at låne huset er vores eneste økonomiske mulighed for at komme udenlands i ferien.

Min søster har en kæreste, men ingen børn. Og er derfor, efter min mening, ikke afhængig af at lægge sin ferie i skolernes sommerferie. Men hun har også spurgt min faster, om hun må låne huset i juli.

Min faster vil gerne have, at vi selv finder ud af, hvem der bruger huset, hvornår. Det er kun ledigt de to uger i juli i løbet af skolesommerferien.

Jeg synes, at min søster bør lægge sin ferie på et andet tidspunkt end i skoleferien. Hun synes, at vi skal dele, så vi kun får en uge hver – eller trække lod om, hvem der låner huset i år. Hvad vil I råde mig til?

Peter Aalbæk Jensen:Hvis faster betaler, bestemmer hun – så tag dog en uge hver.

Emilia van Hauen:Jeg synes, hun skal spørge sig selv, hvad der er vigtigst for hende: ferien i sommerhuset eller forholdet til søsteren. Hvis det er forholdet til søsteren, må de finde en fælles løsning på problemet og blive ved med at forhandle, indtil de bliver enige. Og så sørge for, at det ikke bliver et problem for fasteren, så I ikke får lov til at låne huset igen. Helt konkret vil jeg foreslå, at de kan skiftes til at låne huset i Spanien 2 uger hvert andet år.

Natasja Crone:Den er svær! Jeg kan sætte mig ind i din situation og ved hvordan det er at være tvunget til at placere alle ferier i skolernes ferier på grund af børnene. Omvendt kan din søster jo argumentere for, at hun da gerne vil af sted, når alle andre også tager af sted, og det passer med hendes job og så videre, og så videre.

Trække lod er for ondt og surt – hvis du nu taber! Så hellere tage den ene uge. Men prøv lige at tale din sag igen – måske kan du overbevise hende ved forsøg nummer to.

Anne-Grethe Bjarup Riis:Hold da fri samtidig med din søster, så kan du også få noget aflastning fra dine børn. Det må man da gerne sige til sin søster: ?Nu hjælper du mig lige her.? Det ville da være det bedste for jer allesammen! Men bortset fra det, så har din søster lige så meget ret til at låne huset, selv om hun ikke har børn. Det kan jo godt være, hun ikke har økonomi eller mulighed for andet.

Karen-Marie Lillelund:Jeg synes, din søster må tage ferie på et andet tidspunkt. Og jeg synes, du skal prøve at appellere til hendes forståelse. Måske kunne hun komme på besøg, mens I er der? Under alle omstændigheder synes jeg, at lodtrækning er en falliterklæring. Man må da kunne løse problemerne sammen, uden at der går lotto i den. Snak om det.

Anne-Mette Rasmussen:Det er ikke altid let at forene familie og ferie! Tænk, at fasteren overhovedet gider at låne sit hus ud! I dette tilfælde synes jeg, det er rimeligt at trække lod om, hvem der skal låne huset. Det kan jo være, at søsteren også skal prioritere hendes ferietidspunkt efter nogle ting – alting kan nu engang ikke altid gå efter børnefamiliernes hoveder!

Troels Mylenberg:Problemet her er vel, at folk, der ikke har børn, ikke forstår folk, der har børn ? og omvendt. For søsteren uden børn er det ikke noget argument, at man har børn. Men hvis man har børn, så synes man, at man har mere ret til alting ? for eksempel al ilten i atmosfæren. Så derfor synes jeg, I skal lægge arm om det ? også fordi kvinder med børn har større overarmsmuskler end kvinder uden børn.

Brian Mikkelsen:

Jeg synes, det lyder som den bedste løsning, at I låner sommerhuset en uge hver. Har I overvejet at være i huset samtidig?

Står du midt i et dilemma, så kontakt panelet på: panelet@juniormag.dk