Tegn på at din kæreste er gravid

Foto: Getty Images Græder din kæreste til Hammerslag, bliver sur over jokes om hendes bryster eller skyller syltede agurker ned, som var det bland-selv-slik? Ja, så er hun måske gravid.

Dåsemajs, nattetisseri og 7 andre tegn på, at din kæreste er gravid

Noget så fredeligt som Hammerslag kan få hende til at bryde ud i gråd, og alle jokes om babser er bandlyst. Emil Kondrup er far til to og deler ud af sine erfaringer fra dengang, hans kæreste var gravid.

1. Træthed 

Under begge min kærestes graviditeter har hun været så træt, at hun nogle dage slet ikke er kommet op af sengen. Ved den første graviditet var det helt perfekt, for det betød bare, at det ikke var noget problem, at jeg tog ud med vennerne fredag aften, hvor hun alligevel nærmest var faldet i søvn hen over aftensmaden.

Lørdag morgen stod hun heller ikke som vanligt klar til vandreture og museumsbesøg, men var med på, at vi bare blev i sengen. Og sov. Anden graviditet var identisk. Bortset fra, at øl og tømmermænd blev skiftet ud med ni måneder som ene ansvarlig for indkøb, oprydning, rengøring … og vores tumling af en treårig.

2. Gråd

Din kæreste begynder at græde over, hvor smukt det er, at Hold Vest i Hammerslag rammer prisen lige på kornet, fordi hun har bemærket, at hende den sønderjyske ejendomsmægler har haft nogle fejlskud de sidste par gange.

En morgen vågnede jeg med min nærmest utrøstelige kæreste ved min side, fordi jeg havde sagt, at hun ikke var særlig pæn med pandehår. I hendes drøm (!). Det er altså en vanvittig situation at havne i, men med en gravid kæreste finder man ret hurtigt ud af, at det eneste rigtige at gøre selvfølgelig er at undskylde.

LÆS OGSÅ: 9 værste graviditetsgener, ingen havde fortalt mig om

3. Kvalme og opkast 

Klassikeren, som de fleste har hørt om, er “morgenkvalme”. Under begge af min kærestes graviditeter mindede det dog mest af alt om hverdagstømmermænd, der varede i flere måneder. Med kvalmen medfulgte en del opkast – og under min ældste datters fødsel kulminerede det på første parket, hvor jeg måtte skifte tøj tre gange, fordi … ja, opkast. Og ikke mit eget.

4. Joke-resistens 

Ved det første jordemoderbesøg, under min kærestes anden graviditet, faldt snakken på vores forventninger til amningen, og min kæreste blev i den forbindelse spurgt, om hun havde fået lavet bryster. Jeg skyndte mig at indskyde “ikke endnu”, men det var åbenbart ikke sjovt. Overhovedet.

5. 12+1

Jeg har efterhånden god erfaring med graviditeter fra sidelinjen, da jeg har oplevet to på nærmeste hold. Faktisk tre, men den første var min mors graviditet med mig, så der har jeg ikke de vilde erfaringer at hente. Én ting er sikkert: Din kæreste begynder at fable om regnestykker, du slet ikke forstår, men som ikke kræver de store matematiske kompetencer at kunne løse.

6. Nattetisseri

Mange kommende forældre lever i den forestilling, at søvn først bliver en mangelvare den dag, man får sin nyfødte baby med hjem fra sygehuset. I mit tilfælde var det anderledes: Under min kærestes første graviditet tissede hun fem-seks gange om natten, og hver gang, inden hun spurtede afsted, vækkede hun mig for at sige: “Jeg går lige ud og tisser”. Jeg ved ikke, om der findes et bedre svar end: “Fint, skat, så bliver jeg bare lige liggende her og sover.” Så er man ligesom i træning til det, der venter.

LÆS OGSÅ: Gravid: 10 geniale apps til dig, der snart skal være mor eller far

7. Pauser

Alt foregår pludselig med (mange) pauser – både daglige gøremål og gåture. Støvsugning af 60 kvm lejlighed foregår over tre etaper og varer lidt mere end en eftermiddag, ligesom gåture nærmest bliver en umulighed. Det starter med, at der pludselig er for langt ned og handle, hvis det regner. Senere er der langt til supermarkedet i alt slags vejr. Til sidst er der behov for en hvilepause midtvejs på strækningen fra køleskabet og ind til sofaen, hvor hun skal ind for at … hvile sig.

8. Dåsemajs 

… eller syltede agurker. Jeg troede, at det der med at graviditetscravings var noget, der kun eksisterede på film. Men nej, det finder man ud af, når man står dér i Netto klokken 22:30 og køber syltede hvidløg som det eneste.

9. Den positive graviditetstest 

Hvis de andre punkter er lidt for uhåndgribelige, så er en positiv graviditetstest også en ret god indikator på, at din kæreste er gravid. Men det er også bare det kedeligste punkt på listen. Kedeligt er det til gengæld ikke at have plads på første række i det ni-måneders show, som en graviditet er.

LÆS OGSÅ: Tegn på fødsel: 10 tegn på fødslen så småt er i gang

Hvis bare du kan nikke genkendende til én eller flere punkter på listen, så kan du roligt glæde dig. For dét at blive forælder er fuldkommen fantastisk – og når man husker på, hvor sej den kommende mor er – så er det faktisk helt okay at løbe desperat rundt efter hjem-is-bilen, fordi det skal være en HELT bestemt slags is, man har med hjem.

Om skribenten

Emil Kondrup er 28 år og er far til Vilda på 5 år og Molly på 3 år.

Han er kæreste med Lisa Marie og bor i Aalborg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid og Far

610x200_woordy_dmjpg.jpg