Parforhold
SPONSORERET indhold

Parforhold: 3 dig og mig-kriser

Få råd fra eksperterne til, hvordan I klarer 3 klassiske kriser i parforholdet.

Af: Ulla Hinge Thomsen, Vores Børn, September 2013
03. sep. 2013 | Børn | Vores Børn

1. “Jeg får for lidt ømhed og sex”

Martin Østergaard: “Den, der ikke orker, skal varmt og ikke-irritabelt sige ‘jeg er ked af det, men jeg er for træt nu’. Læg derefter en plan sammen. Måske skal I skemalægge jeres samvær. Nogle siger, at du kan tvinge dig selv til at ligge i ske eller give et hand job. Men hvis du ikke har lyst til sex, har du som regel heller ikke lyst til andet. Moderne mænd har også kun lyst, hvis du har lyst.”

Tine Tholander: “Det er svært at forebygge, at to menneskers behov i perioder er vidt forskellige. Så den ene kan godt blive meget frustreret, men sørg for at sige det konstruktivt. De fleste kvinder bliver smigrede, hvis manden siger ‘jeg savner at være tæt på dig’. Som kvinde kan du til gengæld sige ‘du er stadig dejlig, men jeg er opfyldt af noget andet lige nu’ og vise din kærlighed ved at sige ‘jeg elsker dig’ eller klappe ham i måsen.”

LÆS OGSÅ: Har I glemt jeres sexliv?

2. “Det er mig, der laver det hele”

Martin Østergaard: “Hvis du siger sådan, har du gjort dig selv til offer – ofte fordi du er skuffet eller vred. Sig hellere positivt ‘jeg kunne godt tænke mig, at du lavede mad’. Ofte bliver kvinden arbejdsgiver i hjemmet, hvilket er frustrerende for hende og ydmygende for manden. Som kvinde kan du lære at sige ‘det bestemmer du’ og at rose ham. Som mand må du til gengæld på banen og insistere på at gøre tingene på din måde. Det er begges ansvar.”Tine Tholander: “I barslen vil de fleste kvinder være lidt mere engagerede, fordi de går hjemme. Men det betyder ikke, at du nu bare skal lave det hele. Sørg for at få opgaverne fordelt, selv om det er uvant og usexet. Det er jo dræbende hele tiden at tale om, hvem der skal støvsuge. Vær konkrete: Hvor ofte skal der støvsuges, vaskes gulv og tørres støv af? Hvem står for hvilke opgaver?”LÆS OGSÅ: Husk din partner – trods børn

3. “Min kæreste skælder hele tiden ud”

Martin Østergaard: “Den, der er sur, er i virkeligheden ked af det og savner noget – ofte kontakt og intimitet – så i stedet for at brokke tilbage, skal den anden give et kram, sige ‘jeg elsker dig’ og turde spørge, hvad der er galt. Den, der er humørsyg, skal til gengæld kunne sige undskyld, hvis han eller hun bare har hældt galde ud over den anden. Hvis det er for svært at sige direkte, så send en sød sms i stedet.”Tine Tholander: “Når det er sådan, er I nået til begge at tage i stedet for at give. Riv stikket ud, og start forfra ved at tale om, hvad I hver især mangler. Snak blandt andet om, hvor meget barn og familie skal fylde. Måske er I ikke enige, men går og trækker i hver jeres retning. Det kommer der ikke noget godt ud af.”

Tilbage til temaet om parforhold