Tina Lund
SPONSORERET indhold

Tina Lund: “Det er vigtigere at være sammen med mit barn end noget andet”

Inden Tina Lund blev mor havde hun en forventning om at ville have sin søn med sig overalt. Det har hun også - men det er ikke så nemt, som hun havde troet.

Af: Eline Holm Foto: Maria Sattrup og Kirstine Mengel
29. jul. 2013 | Børn | Vores Børn

Hvordan havde du forestillet dig, at du ville blive som mor?

“Jeg håbede på, at jeg ville blive en mor med masser af tid til mit barn. Jeg er meget præget af at komme fra en familie, som altid har været sammen, fordi vi har haft sporten som et fælles projekt. Vi bor stadig sammen, og min far er med mig til alle mine ridestævner. Jeg synes, det er fantastisk at være så tæt på min familie, og det er vigtigt for mig, at min søn, Louis, kommer til at vokse op på samme måde.”

På hvilke områder er du blevet præcis, som du havde regnet med?

“Louis var med mig til stævne første gang, da han var 8 uger. Og det var også sådan, jeg havde regnet med, at det ville blive. Jeg kender mange, der lader sig begrænse af, at de har fået børn – de vil for eksempel ikke køre langt i bil med dem, mens de er små.

Men jeg har en meget atypisk hverdag, hvor jeg tit er på farten. Det er Louis nødt til at være en del af. Så han sover sammen med mig i autocamperen på de vilkår, der nu engang er. Men jeg må også indrømme, at det er hårdere at leve op til min ambition om at have ham med overalt, end jeg havde forudset, så jeg kan godt forstå, at nogle bare bliver hjemme.”

Hvornår er du blevet overrasket over dig selv?

“Det har overrasket mig, hvor nemt det er for mig at sige nej til alle de arrangementer, jeg bliver inviteret til. Mine forældre kan sagtens passe Louis, men jeg har sagt ‘okay, hvad er vigtigst for mig lige nu? Det er min søn, mine heste og min familie’. Alt andet kommer i anden række. Det er ikke svært, for det er vigtigere – og sjovere – at være sammen med mit barn end alt andet.

Jeg havde heller ikke tænkt over, at mit forhold til de veninder, der ikke har børn, ville ændre sig. De har rigtig svært ved at sætte sig ind i, at jeg for eksempel siger ‘selvfølgelig kommer jeg’, og så alligevel må aflyse, fordi det ikke hænger sammen, eller jeg bare ikke orker.”

Hvad ville du ønske, du kunne gøre mere af?

“Jeg vil rigtig gerne fortsætte med at gå til noget med Louis. Siden han var 3 måneder, har vi gået til babysvømning hver tirsdag. Vi lærer hinanden at kende i nye situationer, og jeg ser hans grænser, udtryk og hvornår, han bliver ked af det. I starten kunne han ikke lide at dykke, men nu er han helt vild med det – og jeg synes, det er utrolig fascinerende at være med i min søns udvikling på den måde.

Derfor håber jeg, at vi også fremover kan finde en fælles aktivitet for vores familie. Det er fint at sidde og lege på gulvet, men det bliver kedeligt i længden, hvorimod vi kan blive ved med at udvikle os gennem et fælles projekt.”

Hvad er du mest stolt af ved den måde, du er som mor?

“Da jeg tog ansvar for, at Louis skulle lære at sove om natten. Han sov ekstremt dårligt de første 7 måneder, og jeg kunne mærke, at det ikke gik mere – hverken for ham eller mig. Allan var ude at rejse en uge, og så tænkte jeg, at nu skulle det være! Når han vågnede om natten, gik jeg ind til ham og lagde mig ned ved siden af ham i stedet for at tage ham over i min seng. Jeg sagde ‘jeg er her for dig, men du skal ligge i din egen seng. Du skal sove nu’.

Jeg fik ikke selv ret meget søvn den uge, men missionen lykkedes, og jeg var vildt stolt af, at jeg tog opgaven på mig. Og at jeg klarede den.”

LÆS OGSÅ: Julie Berthelsen om rollen som mor

LÆS OGSÅ: Signe Molde om rollen som mor

LÆS OGSÅ: Geggo har været mor i en måned: “Jeg har lagt mit ego på hylden”