Paraplyklapvogn test
SPONSORERET indhold

Vi tester paraplyklapvogn

En paraplyklapvogn er smart, når hele familien skal på ferie, eller der ikke er plads til den store karet i bilen. Men hvilken vogn er mest handy og samtidig behagelig for dit barn?

Af: Sofie Winther Askgaard Foto: Getty
08. jan. 2019 | Børn | Vores Børn

1.jpg

Prisvenlig middelvogn - Beemoo

(3/6 stjerner)

Travel Light Lux Paraplysulky 699 kr. hos Jollyroom.dk

Design

Klapvognen er ganske fin og neutral i designet – måske endda en af de pæneste i testen, men den virker en anelse mere skrøbelig end de andre vogne. Det tager lidt tid, før vi lærer at folde ud og sammen. Til gengæld vejer den næsten ingenting og fylder ikke meget sammenslået. Dog får du ikke den samme komfort som i de større vogne.

På tur 

Klapvognen har et meget lille opbevaringsrum, og der kan ikke hænge tasker eller poser på håndtagene. Det skal man lige overveje inden en tur. Ryglænet kan ikke lægges helt ned, så den er måske bedst til korte lure eller større børn. Den har drejelige hjul, men kører bedst på asfalt frem for kuperet terræn.

Sikkerhed

Hjulene skal låses uafhængigt af hinanden, så pas på, at man i farten ikke får låst dem alle. Klapvognen har et fempunktsspænde, der virker helt fint og er nem at åbne og lukke. Dog virker vognen bedst til de større børn, der ikke har brug for så meget støtte.

Pengene værd?

Det er klart den billigste af de testede klapvogne, og det kan man godt mærke. Så er du ude efter en lille, fiks vogn til de korte ture, er den pengene værd. Men skal du på storbyferie med et barn, der skal sove og varer, der skal shoppes, ville vi vælge en af de andre.

2.jpg

Kraftig og solid - Trille

(4/6 stjerner)

Traveller / BabyTrold Traveller 1.499 kr.

Design

Klapvognen ser først og fremmest meget kraftig og solid ud, hvilket også er det indtryk, vi får, da vi tager den i brug. Den har et pænt, helt sort design, som minder os mere om en almindelig klapvogn, end en paraplyklapvogn – det kan vi godt li’!

På tur 

Klapvognen har en stor solafskærmning, hvilket er virkeligt fedt, hvis man skal have den med ud at rejse. Samtidigt kan skærmen også slås helt tilbage. Sædet, der er blødt og polstret, kan lægges ned i tre niveauer og er derfor oplagt til både lure og sightseeing.

Der er desuden god plads i det store rum under sædet. Vognen er klart bedst på fast underlag, fordi forhjulene er drejelige og nemt mister vejgrebet. Til gengæld er den super god til bykørsel, da den er nem at dreje og styre. Baghjulene sidder lidt tæt, så derfor oplever nogen af os, at vi støder fødderne mod. Dét er irriterende!

Sikkerhed

Klapvognen virker grundlæggende stabil og sikker. Remmene er solide og polstrede, og vi er ikke bange for at komme til at ’nive’ barnet. Det er en to-punktslukning, så man kan spænde en side ad gangen. Vognen kan kun låses på ét baghjul, hvilket kan være lidt usikkert – eksempelvis på en bustur.

Pengene værd?

Alt i alt en god klapvogn, der ligger over middel og bestemt er pengene værd.

3.jpg

TESTVINDER: Eksemplarisk folde-funktion - Hauck

(5/6 stjerner)

Swift Plus paraplyklapvogn 1.899 kr. hos Coop.dk

Design

Den turkise farve er alt for skrigende – desværre, for det er klart en af vores favoritter. Farven er også et problem i forhold til at mørklægge vognen optimalt til en lur. Klapvognen virker ellers kompakt og gennemtænkt i designet, der også fremstår enkelt og praktisk. Den er både robust og holdbar, når man kører med den.

På tur 

Den er let at have med, fordi den nemt kan klappes sammen (med én hånd!) og dermed bliver lille og handy med håndtag. Opbevaringsrummet under sædet har en god størrelse. Ryglænet kan indstilles i præcis den vinkel, man ønsker gennem et snoretræk-system, og det kan lægges helt ned, så barnet kan tage en lur. Fodstykket kan også indstilles, så det passer til barnet og sædet føles blødt og rart.

Sikkerhed

Den er lidt besværlig at klikke fast, ind til man har lært det, men de små sidder godt fastspændt med fempunktsselen.

Pengene værd?

Det er den dyreste i testen, men det er også klart en af vores favoritter. Den havde dog fået endnu en stjerne, hvis den var lidt mere tilgængelig i prisen og kunne fås i andre farver.

4.jpg

 

Pæn og robust - Moweo

(4/6 sjterner)

Metro Paraplysulky 1.495 kr. hos Jollyroom.dk

Design

Den er virkelig pæn! Det enkle design med matte farver og kraftige materialer oser af god kvalitet. Vognen fremstår solid og robust med et kraftigt stel og brede hjul, som kan låses og klare alt terræn. Håndtagene er i et blødt, brunt materiale, hvilket gør den rar at skubbe.

På tur

Klapvognens kaleche kan låses fast i udslået position og foldud effekten er lydløs, så man ikke vækker barnet midt i en lur. Den kan desuden lynes op og foldes næsten helt ned over vognen, hvilket skaber ro og tryghed for barnet, og så kan man holde øje med den lille igennem et vindue i kalechen.

Ryglænet er komfortabelt, har fire positioner og kan lægges helt ned. Der er rum under sædet og en stor lomme under håndtagene. Klapvognen er let at folde sammen, men den er ret stor og dermed ikke særlig mobil til ture og rejser, og så forsvinder idéen med en paraplyklapvogn jo lidt.

Sikkerhed

Klapvognen har behagelige remme og fempunktslukning til at spænde barnet fast. Den er bedst på fast underlag, fordi forhjulene er drejelige. De kan låses, men er underlaget for ujævnt, eller går det for hurtigt, mister forhjulene nemt vejgrebet og drejer rundt. Vi oplevede et par gange, at bremserne gik op.

Pengene værd?

Det er klart en god og solid klapvogn, der er pengene værd. Dog trækker det ned, at den fylder for meget, når den er foldet sammen.

5.jpg

Kører godt - Chicco

(4/6 stjerner)

Lite Way3 klapvogn 1.700 kr. hos Babydan.dk

Design

Denne klapvogn har faktisk et rimeligt pænt design, men fremstår samtidig en anelse klodset. Ved første øjekast synes vi også, at den ser lidt billig ud – især hjulene virker plastikagtige. Da vi får set nærmere på den og kører omkring, opdager vi dog, at den er rimelig robust. Vi oplever også, at materialet er let at rengøre med en fugtig klud.

På tur 

Klapvognen kører godt på både grus, græs og asfalt – og de drejelige hjul virker som en stor fordel. Sædet er blødt, har fire positioner, kan lægges helt ned og er lur-venlig. Den har en stor kaleche, der kan slås ud, men man kan ikke se igennem kalechen og lukke luft ind, hvilket er ærgerligt. Desuden er kalechen lys, så det er svært at gøre det mørkt nok til en lur. Der er et godt opbevaringsrum under sædet. Dét synes vi er vigtigt!

Sikkerhed

Selen er meget stram, så barnet får den i hvert fald ikke selv lukket op, men den er også irriterende svær at få op for flere af os. Derudover kan begge baghjul låses.

Pengene værd?

Det er en rigtig god klapvogn, der kan det, den skal. Men til den pris bør den ikke have mangler, og der er altså et par stykker her.