Video om veer
Foto: Youtube Sådan foregår det, når du har veer - demonstreret med ballon og tennisbold.

Ballon og bordtennisbold: Video om veer går viralt

Uanset om du allerede har født eller måske snart skal føde, er denne video værd at se. Med en simpel ballon og bordtennisbold kan du her se, hvordan kroppens veer effektivt skubber en baby – eller en bordtennisbold – ud.

Da Liz Chalmers, fødselsunderviser og  medejer af Puget Sound Midwives & Birth Center, lavede denne video for to år siden, var det egentlig bare ment som en demonstration til hendes niece, som er ved at uddanne sig til fødselsunderviser i New Zealand. Det skriver parents.com.

LÆS OGSÅ: 76 facts du ikke kan undvære, mens du er gravid

Men videoen viste sig at kunne hjælpe mange flere end blot niecen, og den blev hurtig meget populær på både Facebook og Youtube.

Liz Chalmers har sidenhen fået et væld af reaktioner; både fra kvinder, der har født og først nu forstår, hvordan kroppen arbejdede for at føde barnet, og fra kommende forældre der nu føler sig trygge ved den forestående fødsel.

”Jeg håber især, at forældre kan bruge videoen til at forstå, at fødslen i sagens natur er en meget simpel proces, som man ikke skal frygte,” fortæller hun til parents.com.

Liz Chalmers håber samtidig, at kvinder, som endnu ikke har oplevet veer, får selvtillid og en følelse af, at de kan klare det hårde, men meget givende arbejde det er at føde et barn.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fødsel