De bedste zoneterapi punkter til baby
SPONSORERET indhold

Zoneterapi: Hjælp baby mod stoppet næse

Katrine Birk guider dig til, hvordan du løsner babys snotnæse ved hjælp af zoneterapi og akupressur.

Af: Katrine Birk Foto: Getty Images
16. nov. 2017 | Børn | Vores Børn

Er dit barn snottet stort set hele vinteren igennem med konstante 11-taller løbende ud af næsen? Så er der hjælp at hente i denne guide, som viser dig, hvordan du kan behandle dit barn med zoneterapi og akupressur hjemmefra.

Når du giver dit barn zoneterapi, vil du opleve at sygdomsperioden bliver forkortet, og dit barn ikke længere tager så nemt imod en forkølelse. Behandlingen virker også enormt lindrende på det ubehag, som følger med, når hovedet er fyldt med snot.

LÆS OGSÅ: Zoneterapi til baby

Du kan trykke på børn i alle aldre, og faktisk også på dig selv som voksen. Der er ingen faste regler for, hvor ofte og hvor længe du bør behandle. Men hvis det er muligt, vil jeg klart anbefale at gøre det lidt hver dag i vinterperioden. Måske som hygge når I skal putte om aftenen? Hvis du kun kan komme til det én gang om ugen eller mindre, er det også fint - bare lidt behandling kan ofte gøre en stor forskel.

I min bog “Tryk & glad” kan du finde flere punkter og zoner samt læse meget mere om, hvordan du giver din baby eller dit barn behandling hjemmefra. Men det vigtigste er, at det skal være hyggeligt, og måden, du gør det på, skal føles naturlig.

LÆS OGSÅ: Sygt barn: De 12 uundgåelige sygdomme

Her kan du se de 4 zoner samt læse kort om. hvad de hjælper dit barns krop med. Nederst kan du se mig gennemgå punkterne i en videoguide.

Lungezone zoneterapi punkter

Lungezonen

Denne zone er med til at styrke lungerne, så dit barn nemmere undgår forkølelse, hoste og snotnæse.

Lungepunkter zoneterapi punkter

Lungepunktet

Dette punkt er også med til at styrke lungerne på samme måde som lungezonen. Derudover er det super effektivt, hvis dit barn har ondt i halsen.

Tyktarmsknappen zoneterapi punkter

Tyktarmsknappen

Dette punkt er super godt til at styrke hele immunforsvaret og er især effektivt til at løsne op for snot og ondt i halsen. Bonus ved punktet er, at det virker fantastisk mod forstoppelse.

Næsezone zoneterapi punkter

Næsezonen

Denne zone er super effektiv til at få give dit barn luft gennem næsen igen, hvis den er helt forstoppet af snot.

I videoen her gennemgår jeg punkterne, så du får helt styr på, hvor de sidder.

Anbefalet til dig