Sommerblomster
SPONSORERET indhold

Forårets fineste blomsterfrø: Her er vores 5 favoritter

Trangen til at omgive sig med blomster i alle regnbuens farver er stor. Og før man ved af det, har man købt sig fattig i frøfirmaernes fristende udvalg af sommerblomster. Her er fem af vores favoritter blandt årets frønyheder.

Af: Hélène Wagn Foto: impecta.se og Getty Images
25. apr. 2019 | Bolig | Hjemmet

Vi har udvalgt fem frønyheder fra impecta.se, der med garanti vil live op på altanen eller i haven med deres glade farver. Det står dig naturligvis frit for at kigge frøkatalogerne igennem og finde dine egne favoritter.

Groen_solhat.jpg

Grøn solhat

Den velkendte Echinacea purpurea (Purpursolhat) hitter i haverne, og her ses den i en overraskende ny farvekombination med grønne spidser, 'Green Twister'.

Tip!

Bland såjorden med finkornet grus.

Orange_froekenhat.jpg

Orange frøkenhat

Zinnia elegans 'Queeny Lime Orange' er en heftig farvekombination af orange, lime og hindbærrød. De halv- til heldobbelte blomster på stive stængler er meget effektfulde i såvel bede som buketter.

Blaa_mini_petunia.jpg

Blå mini-petunia

Calibrachoa 'Kabloom Denim' blomstrer kontinuerligt med et hav af yndige blomster, der minder lidt om små petuniaer. Plantens vækst er let hængende og egner sig derfor godt til ampler og altankasser.

Blandede_bolcher.jpg

Blandede bolcher

Jeg kan ikke stå for frøblandingen Bracteatum ’Swiss Giants’, der er dobbelte Evighedsblomster i røde og gule farver. Det er gode snitblomster til friske buketter, men især velegnede som tørrede blomster. Frøene sås inde i marts-maj og udplantes et solrigt sted i haven.

Hindbaerroed_zinnia.jpg

Hindbærrød Zinnia

En dejlig Frøkenhat med enkelte blomster i stærk hindbærrød kaldet Zinnia marylandica 'Zahara Raspberry'. Efter udplantning i haven vil de små planter hurtigt kvittere med masser af blomster til hen på efteråret.

Anbefalet til dig