Bind din egen julebuk fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Bind din egen julebuk

Julepynt i naturmaterialer vinder større og større indpas i de danske hjem og med vores grundige trin for trin vejledning, kan du nu selv mestre kunsten at binde en halmbuk eller -gris.

Af: Pia Aas Degn Foto: Lea Jessen
12. nov. 2018 | Bolig | Hendes Verden

Sådan binder du din egen julebuk

 

Det skal du bruge:

  • Halm eller juleneg (længde 40-45 cm)
  • Vindseltråd
  • Rødt uldgarn
  • Rødt silkebånd/pyntebånd

Julebuk

Sådan gør du: 

Stor halmbuk:

Saml ca. 60-70 strå i et bundt (for at fordele ”fylden” kan du dele bundtet i 2 dele, vende det ene bundt modsat det andet og så igen samle bundtet).

1_julebuk.jpg
1. Mål ca. 16 cm ind for den ene ende og bind bundtet sammen med vindseltråd eller evt. tynd snor. Mål nu ca. 16 cm ind fra den første binding og bind bundtet sammen = kroppen.

2_julebuk.jpg2. I den bagerste ende samles nu 6–9 af de øverste strå til hale.

3_julebuk.jpg
3. Flet bundtet og bind til for enden af fletningen (når halen er lang nok), der efterfølgende bøjes fremefter. Del det resterende stråbundt i 2 lige store dele = ben. Bind om benene, dels nederst dels ca. midt på benet.

4_julebuk.jpg

4. I den forreste ende deles stråbundtet i 4 lige store dele. Bind om det yderste bundt i hver side = ben. Klip benene af i samme længde som bagbenene.

5_julebuk.jpg
5. De midterste 2 dele strå samles og foldes opefter til hals og hoved. Bind stråene sammen ca. 6-7 cm oppe – eller som ønsket. Bøj de resterende strå fremefter.

6_julebuk.jpg6. Tag 2 x 6 strå fra til horn, der flettes og bindes til. Det sidste stråbundt bindes sammen til hovedet og overskydende strå klippes af – lad evt. et par aks hænge ned til skæg. Hvis du synes at der er lige lidt nok tilbage til at give hovedet tilpas med fylde, kan du stikke ekstra strå ind imellem de eksisterende. Til sidst vikles rødt uldgarn omkring bindingerne.

Lille halmbuk

Laves på samme måde som beskrevet til den store buk, blot bruges kun ca. 20-25 strå til bundtet og 3 strå til såvel hvert enkelt horn som til halen.

Hendes Verden nr. 43/2011

► SE OGSÅ: Fold de fineste juleæsker

► SE OGSÅ: Flettede julehjerter

► SE OGSÅ: Søde til og fra kort med engle