SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Indretning
Foto: Betina Hastoft

Blide juletoner i den gamle villa

Blomstrede tapeter i douce nuancer, store åbne rum og masser af vinduer både indvendigt og udvendigt danner rammerne om familien Lauridsens liv i en gammel villa. Stilen er lys, hyggelig og harmonisk, også nu hvor julepynten blander sig i indretningen.

I haven står store, flotte buksbombuske i krukker og er klædt på til jul med sølvfarvet pynt fra Ikea.

HVEM: Sygeplejerske Pernille Lauridsen, Pernilles mand Jesper, medindehaver af firmaet Elliots, som er et lagersalg med mærkevarer, samt børnene Anna på 14 og Gustav på 11.
HVAD: 200 kvadratmeter stor gammel villa.
HVOR: I Nordsjælland.

De blide farver på væggene harmonerer med valget af skønne tapeter i familien Lauridsens 200 kvadratmeter store villa. Her op til jul, hvor det klare vinterlys strømmer ind fra de mange sprossevinduer i stuen, virker rummene varme og indbydende. Julepynten er samlet i grupper, som f.eks. et vinterlandskab på kaminen eller på en gren over bordet i køkkenet – for selv om Pernille Lauridsen elsker julens mange søde pynteting, er det vigtigt, at de ikke overskygger den øvrige indretning.

– Børnene synes, det er sjovt at have et nisselandskab på kaminen! Jeg er nu ikke så meget for nisser, men der skulle alligevel være plads til to af de ældste nisser i landskabet. Resten af dem er kommet op på første sal i børneværelserne, fortæller Pernille. Når man træder indenfor, er det første, man lægger mærke til, lyset, og med god grund: Da familien renoverede huset for seks år siden, gjaldt det om at få sat så mange vinduer og franske døre som muligt ind. For at al lyset kunne sprede sig frit, blev der nedlagt en del skillevægge.

 Fra otte til fire rum

I alt var der otte småbitte værelser i stueetagen. De blev omdannet til en stor, åben dagligstue med adgang til køkken-alrum, soveværelse og bryggers.

– Da vi købte huset, var det i en forfærdelig stand, og næsten alt skulle laves om fra bunden, så det tog to år. Men vi var indstillet på, at det ville tage sin tid, før vi kunne få det, præcis som vi ville have det, siger hun. Da huset var klar til, at familien kunne flytte ind, kom opgaven med at indrette og vælge farver til væggene.

Ja til tapet

– Jesper er vældig interesseret i tapeter og kan ikke udstå hvide vægge, han synes, de er så kedelige! Så det er ham, som har valgt tapeter og maling til alle væggene – jeg har bare sagt ja, griner Pernille. I stedet for at tapetsere alle vægge, har parret tapetseret en enkelt væg her og der, både i stuen og i køkkenet, hvad der giver en diskret og lækker effekt. Ved at holde farverne i samme skala har det været muligt at mikse forskellige mønstre, som passer sammen og giver farve og liv til rummene.

Familien fik støbt den hvide kamin sidste år, inspireret af en kamin, de havde set i et Lexington-katalog. Indsatsen blev købt via Den Blå Avis, dba.dk. På kaminhylden har familien skabt et fint julelandskab med nisser, rensdyr, en minigran i potte, lyskæder og små zinkhuse til fyrfadslys. Husene er fra Walther & Co.

I den lyse stue er væggene malet sandfarvede, og endevæggen er tapetseret med tapet fra Tapet-Café. Det fine gamle glasskab på endevæggen er oprindeligt fra Sverige og rummer børnenes kreationer og forskellige minder, fotos og souvenirs. Divanen med mørkt betræk er fra Ikea og puderne fra Designers Guild. Sofa, lænestol og tæppe er fra Ikea – de hvide møbler har aftageligt betræk. Lampen er gammel og har været brugt til vejbelysning.

I entreen byder en vase med grene fra haven velkommen. De er pyntet med papirklip af Jette Frölich.

Et hjørne af stuen er indrettet som læsehjørne. På reolen står et lillebitte drivhus, som Pernille har pyntet op til jul.

TIP
Gør som Pernille, og saml julepynten i grupper, hvis du ikke kan holde julepynt overalt ud.

Køkkenelementerne fra Ikea er enkle og hvide med porcelænsgreb. Bordpladen har Jesper bygget af gamle gulvbrædder. Jesper har også selv lavet bænken i spisekrogen, den giver plads til mange, og det er praktisk, f.eks. når børnene har kammerater med hjem på besøg. Over spisebordet hænger en fin dekoration af julepyntede grene. Tapetet er fra Tapet-Café.

Pynten på lærkegrenene over spisebordet er holdt i rød og hvid og kommer frem hvert år.

Parret har sat vinduer i flere af de indvendige vægge. Her ses et lille vindue mellem spisekrogen og bryggerset. Et andet vindue i køkkenet vender ud mod entreen, så familien kan se, hvem der kommer på besøg.

TIP
Få sat et vindue i væggen, hvis du har et rum, der godt kunne trænge til lidt mere naturligt dagslys.

Enkel julepynt: Et lille englekor fra Medusa står fint i en zinkbakke.

Også i soveværelset er en væg dækket af smukt tapet fra Tapet- Café. De øvrige vægge er malet sandfarvede. Planter, nips og små billeder er med til at skabe en hyggelig stemning i rummet.

Julesokkerne venter på julemanden i entreen.

Adventsdekorationen har Pernille selv lavet: fire bloklys i en lav kurv fyldt op med grankogler pyntet med sølvglimmer og gamle glaskugler.

► SE OGSÅ: Stram stil: Ren hygge
► SE OGSÅ: 
Hyggelig treværelses: Helt vild med jul
► SE OGSÅ: Drømmen om en Disney jul

 Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning