Fotogaver

Foto: Pernille Enoch Nu skal der laves personlige gaver, så frem med billedalbummet.

DIY: Brug dine fotos og lav personlige gaver

Brug dine fotos fra året der er gået, og lav fine personlige gaver af dem.

2.jpg

Fotokalender

Der findes mange steder på nettet, hvor du kan sætte dine egne billeder ind i en skabelon og lave en vægkalender. Her har vi brugt appen Framkalla. Bland billederne, så kalenderen indeholder både landskaber, kunst og personer, afhængig af hvad modtageren vil blive glad for naturligvis.

Tip

Husk at være i god tid, så din kalender når frem inden jul.

Snekugle med foto

Snekugle

Snekuglerne er en kendt souvenir og de bliver meget sjovere, hvis du designer din egen med et personligt billede. Denne er fra pixum.dk. Glasurkeglen er fra Kähler, og lysestagen er fra Notre Dame.

Tørklæde med print

Tørklæde med print

Du kan også få trykt dine billeder på et tørklæde og lade farmor gå rundt med børnebørnene om halsen. Det giver et superflot abstrakt udseende, når tørklædet er foldet. Lav dit eget hos scafos.com

Vendespil

Vendespil

Et vendespil med personlige billeder er en sød gave. Du skal blot printe to af hver i små kvadrater og derefter lime billederne på tykt karton. Hos pixum.com kan du få lavet et vendespil, så du er fri for selv at printe og lime billederne på karton.

Foto i ramme

Foto i ramme

En mere klassisk fotogave er de indrammede billeder af børnene. Prøv at lege med både motiv, filtre og indramning i år, og giv den flotte fotokunst i gave. Printene er lavet hos framkalla.com og pixum.com. Trærammen er fra Notre Dame, og kortholderen i messing er fra Ferm Living.

Smukke bogmærker

Smukke bogmærker

Hos framkalla.com kan du få printet billeder i strimler med fire mindre billeder ligesom i de gammeldags fotoautomater. Upload dine billeder og kombiner både landskaber og personer for et varieret udtryk. Lav et hul i bunden og sæt en lille snor igennem, så har du fine personlige bogmærker, du kan give i gave.

Tip

Du kan evt. laminere strimlen med billeder, så holder den længere.

Juleophæng

Juleophæng

Lav ekstra fin pynt til juletræet, eller sæt grene i vaser med personlige billeder. Klip en cirkel, brug f.eks. et glas som skabelon, i mønstret eller farvet papir. Klip to tilsvarende cirkler i silkepapir, og klip i fri hånd takker rundt i kanten. Lim silkepapirerne fast på hver side af papircirklen. Klip to fotos til, så de passer i midten oven på silkepapiret. Lav et lille hul i toppen af ophænget, og bind en snor i. Lav gerne forskellige ophæng med fotos af familien, og hæng dem på juletræet.

Tip

Lav en lille vifte i papir, og bind den fast i snoren ca. 1 cm over papir- ophænget.

Gavemærker fotoFra mig til dig

Brug fotos som gavemærker, f.eks. kan kortet være et foto af modtageren. Få printet billederne i forskellige størrelser, eller brug et Instax kamera eller en smart- phone printer som Fujifilm Instax Share, der printer dine fotos med det samme.

Tip

Brug printene som de er, eller lim dem på et stykke farvet karton.

Evighedskalender

Evighedskalender

En smuk kalender til skrivebordet går aldrig af mode.

Du skal bruge

  • En plexiglasramme (fås hos Panduro Hobby)
  • Papir, printer
  • Boremaskine
  • Hulmaskine
  • Metalringe

Sådan gør du

Print tolv billeder ud, og skær dem til, så de passer på den ene halvdel af plexiglasset. Print tallene fra 1 til 31, og skær dem til på samme måde i samme mål. Der må gerne være lidt synlig kant udenom papirerne. Læg billeder og tal oven på plexiglasset, og mål hvor hullerne skal være. Bor huller i glasset, og lav derefter huller i papirerne, så de passer med hullerne i plexiglasset. Sæt ringe i de to huller, og sæt billeder i den ene og tal i den anden. Sæt glasset fast i bunden på rammen. Vasen er fra Anne Black og papirtræet er fra Nordstjerne.

Knager.jpg

Knager

Læg printede fotos med farvesiden nedad på runde træbrikker, og klip dem til langs kanten. Påfør decoupagelim og lad det tørre. Fjern papiret med en fugtig blød svamp, så kun selve motivet er tilbage på træbrikken. Laker evt. efterfølgende med en blød pensel, så motivet holder bedre. Lim træbrikken på en lille knop med skrue i enden, så de kan hænges op. Træbrikker, decoupagelim og lak fås hos Panduro Hobby.

Til_og_fra_kort.jpg

Til & fra kort

Klip billeder ud og laminer dem. Klip dem til, f.eks. i cirkler, og lav huller med en hulmaskine. Skriv på bagsiden med en permanet spritpen. Lamineringsark og maskine fås hos Panduro hobby. 

notesbog.jpg

Notesbog

Klip dine fotos til, og lim dem på en notesbog. Arranger billederne som en collage lidt oven i hinanden, og brug også gerne fotos med tekst ind imellem.

Sylteglas.jpg

I sylteglas og ramme

Brug gamle sylteglas som alternative rammer. Vask og skold glassene, så mærkaterne går af, og klip dine fotos til, så de passer i de forskellige størrelser glas. Læg fotoet på indersiden af glassets kant og stil det på hovedet.

Bogkasser.jpg

Bogkasser

Print fotos, der passer i mål på indersiden af en bogkasse. Lim billedet fast, og lav evt. flere bogkasser med forskellige fotos. Bogkasser fås bl.a. hos Trævarefabrikernes Udsalg.

TIP

Giv evt. motivet en gang lak, så det holder længere.

Collage_med_ferieminder.jpg

Collage med ferieminder

Print fotos i flere størrelser, og sæt dem i samme ramme enten på hvid baggrund eller med et stort billede som baggrund. Du kan sætte billederne fast med lim eller maskingtape, og evt. også skrive på dem.

Rammerne er fra Moebe, sofaen er fra Sofakompagniet, tæppet er fra Cozy Room og kop og underkop er fra Hay.

TIP

Leg med billedredigeringen og giv dine fotos filtre, så der er en rød tråd i collagen. Brug også fotos med anderledes detaljer eller sjove udsnit, så det ikke er de ’normale’ feriebilleder du tager med.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY og Julegaver

610x200_woordy_dmjpg.jpg