GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Foto gaver
Foto: Pernille Enoch Nu skal der laves personlige gaver, så frem med billedalbummet.

DIY: Brug dine fotos og lav personlige gaver

Brug dine fotos fra året der er gået, og lav fine personlige gaver af dem.

Evighedskalender.jpg

Evighedskalender

En smuk kalender til skrivebordet går aldrig af mode.

Du skal bruge

  • En plexiglasramme (fås hos Panduro Hobby)
  • Papir, printer
  • Boremaskine
  • Hulmaskine
  • Metalringe

Sådan gør du

Print tolv billeder ud, og skær dem til, så de passer på den ene halvdel af plexiglasset. Print tallene fra 1 til 31, og skær dem til på samme måde i samme mål. Der må gerne være lidt synlig kant udenom papirerne. Læg billeder og tal oven på plexiglasset, og mål hvor hullerne skal være. Bor huller i glasset, og lav derefter huller i papirerne, så de passer med hullerne i plexiglasset. Sæt ringe i de to huller, og sæt billeder i den ene og tal i den anden. Sæt glasset fast i bunden på rammen. Vasen er fra Anne Black og papirtræet er fra Nordstjerne.

Knager.jpg

Knager

Læg printede fotos med farvesiden nedad på runde træbrikker, og klip dem til langs kanten. Påfør decoupagelim og lad det tørre. Fjern papiret med en fugtig blød svamp, så kun selve motivet er tilbage på træbrikken. Laker evt. efterfølgende med en blød pensel, så motivet holder bedre. Lim træbrikken på en lille knop med skrue i enden, så de kan hænges op. Træbrikker, decoupagelim og lak fås hos Panduro Hobby.

Til_og_fra_kort.jpg

Til & fra kort

Klip billeder ud og laminer dem. Klip dem til, f.eks. i cirkler, og lav huller med en hulmaskine. Skriv på bagsiden med en permanet spritpen. Lamineringsark og maskine fås hos Panduro hobby. 

Notesbog.jpg

Notesbog

Klip dine fotos til, og lim dem på en notesbog. Arranger billederne som en collage lidt oven i hinanden, og brug også gerne fotos med tekst ind imellem.

Sylteglas_og_ramme.jpg

I sylteglas og ramme

Brug gamle sylteglas som alternative rammer. Vask og skold glassene, så mærkaterne går af, og klip dine fotos til, så de passer i de forskellige størrelser glas. Læg fotoet på indersiden af glassets kant og stil det på hovedet.

Bogkasser.jpg

Bogkasser

Print fotos, der passer i mål på indersiden af en bogkasse. Lim billedet fast, og lav evt. flere bogkasser med forskellige fotos. Bogkasser fås bl.a. hos Trævarefabrikernes Udsalg.

TIP

Giv evt. motivet en gang lak, så det holder længere.

Collage_med_ferieminder.jpg

Collage med ferieminder

Print fotos i flere størrelser, og sæt dem i samme ramme enten på hvid baggrund eller med et stort billede som baggrund. Du kan sætte billederne fast med lim eller maskingtape, og evt. også skrive på dem.

Rammerne er fra Moebe, sofaen er fra Sofakompagniet, tæppet er fra Cozy Room og kop og underkop er fra Hay.

TIP

Leg med billedredigeringen og giv dine fotos filtre, så der er en rød tråd i collagen. Brug også fotos med anderledes detaljer eller sjove udsnit, så det ikke er de ’normale’ feriebilleder du tager med.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY og Julegaver