Indretning
Foto: Christian Pedersen

Stram stil: Enkelt og herskabeligt

Indretningen er helt enkel i det smukke herskabelige hus på Amager, men der er også plads til husets gamle detaljer, for ejerne Eglantine og Jeppe synes, at de spiller fint op til den moderne indretning.

HVEM: Designer Eglantine Charrier, hendes mand Jeppe og deres tre drenge Fabian på 12, Elliot på 9 og Mateo på 7 år
HVAD: Villalejlighed fra 1925 på 175 kvadratmeter
HVOR: På Amager
small-design.dk

Ikke langt fra Amagerbrogades larm ligger der et herskabeligt villakvarter med skønne gamle huse. I hvad der må være et af de smukkeste, bor Eglantine Charrier, den ene af kvinderne bag  designfirmaet Small-Design, sammen med sin mand og deres tre drenge i en villalejlighed på to etager og med en have, der mest af alt minder om en lille park. Det er nemt at forstå, at familien indtil videre har boet her i 12 år. Værelserne er store og rummelige, og med nymalede vægge og nyafhøvlede gulve fremstår hjemmet lyst og indbydende. Prikken over i’et i den skønne villa er dog det rummelige køkkenalrum på øverste etage. Køkkenet blev til for fire år siden, og hele istandsættelsen tog et halvt år.

– Det kan umiddelbart godt virke mærkeligt at placere sit køkken øverst, men vi ønskede et stort fællesrum med plads til os alle, og frem for alt skulle der være masser af lys. Så det var oplagt at bygge det der, forklarer Eglantine.

Udsigt til himlen

 Istandsættelsen af etagen var omfattende, for den var ikke godkendt til beboelse. Mange forholdsregler skulle derfor tages, inden det egentlige arbejde kunne begynde. For at bringe så meget lys ind  som muligt satte Eglantine og Jeppe hele ni store ovenlysvinduer ind. Resultatet er et fuldstændig overvældende lysindfald med udsigt til himmel og årstidernes skiften, ligesom familien ønskede det. Indretningen er superenkel, kun et spisebord med stole om og så det sorte grafiske køkken fra Ikea. Familien kan lide at lave mad, og det er der fokus på i dette skønne rum.

Enkelt udtryk

Resten af hjemmet er indrettet i samme stramme stil. – Vi kan bedst lide et enkelt udtryk og er ikke til for meget pynt og nips. Så vi gør os altid umage med at vælge ud og skiller os ofte af med ting, når der kommer nye til, fortæller Eglantine. En ting skiller de sig dog ikke af med, og det er deres kunstværker. I stuen hænger billederne i de gamle originale guldrammer, som væggene er dekoreret med. Eglantine synes, at det er vigtigt at bevare det gamle hus’ originale detaljer og mener, at de spiller fint op til en moderne indretning. Næste projekt i det skønne hus er badeværelset, og så drømmer Eglantine om mere tid til den store have.

En luftig spiseplads er indrettet i den ene ende af multirummet lige under seks store ovenlys-vinduer, der giver et fantastisk lysindfald. Bord fra Hay, lamper fra Lightyears og stole fra Paustian.

Også stuen er enkelt indrettet. Stuebordet er designet af Eglantine, og puderne har sønnen Elliot syet på et kursus. Væggenes originale guldrammer indrammer familiens moderne kunst på smukkeste vis.

TIP

Hæng en stor guldramme på væggen, og placer små moderne kunstværker inden i den, hvis du vil opnå en flot kontrast mellem  gammelt og nyt.

Familien elsker at lave mad, så selvom parret holder af rene linjer, får kogebøger og krydderier lov til at stå fremme. Køkkenet er fra Ikea. Barstole fra Hay, lamper fra Lightyears og orange armatur fra Vola.

TIP
Brug samme type lampe i forskellige størrelser, hvis du også har et stort køkkenalrum. Det giver ro i indretningen. Vintage glaslamper fra Holmegaard spiller fint op til stuens stramme stil.

Fabians Tintinbilleder er pyntet med fint foldede origamifugle.

Multimøblerne til børn kan fås gennem Eglantines designfirma Small-Design.

De to yngste drenge deler et stort og lyst værelse. Bord og stole er Eglantines eget design.

Den ældste søn Fabian har sit eget værelse. På væggen den organiske bogreol Bookworm.

TIP
Det kan være svært at indrette værelset til det store barn. Det må ikke være barnligt, men der skal stadig være plads til en enkelt bamse eller fem. En superenkel indretning som her er den perfekte løsning!

► SE OGSÅ: Gammelt landhus: Nyt liv i barndomshjemmet

► SE OGSÅ: Plads til gæster: Råt og enkelt

► SE OGSÅ: Nem orden hjemme hos indretningsarkitekt Mille Fly

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning