Badeværelse
SPONSORERET indhold

Før & efter: 70'er badet fik ny personlighed

Før & efter: Heldigvis er både mosaikker og farven grøn moderne, for Lotte var ved at fortvivle over sit badeværelse fra 70’erne. I hvert fald indtil det fik en makeover med nye skabe og hyggelige ting og blev forvandlet til et smukt og feminint rum.

Foto: Tia Borgsmidt
18. apr. 2016 | Bolig | BoligLivEFTER

Nu med farver og sjæl En blid mokkafarve på de praktiske skabe giver varme til de gamle grønne fliser. Plakaten af Silke Bonde fra Retro Villa, vasketøjskurven fra Ferm Living og vaserne fra Casalinga skaber
masser af god stemning. Håndklæderne er fra Mette Ditmer. Pendlen med ophæng i valnøddetræ giver en blidere belysning end lysstofrøret før.

Der herskede en støvet institutionsstemning i det slidte 70’er badeværelse i Lottes lejlighed. Lotte havde slet ikke lyst til at bruge badeværelset, og hun var flov over det, når gæster kom på besøg. Der måtte en drastisk ændring til. Men hvordan fremtryller man et nyt badeværelse, når man bor i en lejebolig? Boligstylist Mette Helena Rasmussen skiftede vask, blandingsbatteri og toiletbræt ud til nyt. Og for at forhindre, at hele gulvet sejlede i vand efter hvert bad, blev bruseren skærmet af. Skabe og knager til håndklæder kom op på væggene, og vaskemaskinen blev skjult bag et forhæng. Og sidst, men ikke mindst indrettede hun rummet med lækre ting og farver og ny belysning. – Jeg er overrasket over den store forvandling på det før så ucharmerende badeværelse. Den smukke mokkafarve på skabselementerne passer flot til de grønne fliser og giver mere varme og ro til rummet. De flotte hylder skaber blikfang og er perfekte til at lægge håndklæder på, så rummet får en snert af hotelstemning. Og så er det luksus med alt den skabsplads, fortæller Lotte. Hun kan nu roligt invitere gæster på besøg og selv nyde sit lækre nye badeværelse.


FØR
Badet manglede opbevaring og stil og så stort set ud, som det gjorde i 70’erne.


Nips i blide nuancer
Vælg ting og nips i samme nuancer for at få et flot farvespil. Her er der valgt rosa, lavendel og mokka nuancer, som virker blide op mod de mere kølige grønne fliser. Kurvene, kosten og flisen er fra Retro Villa.


Hyggelige hylder
Rummet blev fint med hylder til håndklæder og nips. Billedet er fra FuugaCph, mørk krukke fra Kähler og rosa krukke fra Broste Copenhagen. Æske fra Retro Villa. Hylderne er fra Bauhaus og hyldeknægtene fra Ikea. Hylderne er malet med farven Peber fra Dyrup.

TIP
Sæt hylder op på badeværelset og mal dem i en flot farve, som passer til rummet eller skaber en flot kontrast til farvede fliser. Brug gerne en høj glans, når det er til et vådrum.


Badet er skærmet af
Før kom der vand ud over hele gulvet, når Lotte tog et bad. Nu sikrer en brusevæg og et forhæng fra Ferm Living tørhedsgaranti på gulvet efter hvert bad.


Væk med vaskemaskinen
For at skjule vaskemaskinen og få lidt bordplads er der lagt en plade fra Bauhaus på den – den er malet i samme farve som hylderne. Pladen blev forsynet med en gardinskinne og et forhæng syet i samme tekstil som bruseforhænget.


Plads til de små ting
Til små baderum er det en rigtig god ide med et skab med spejl på lågen over vasken. Det sparer vægplads.


Lækre detaljer
På vasken står en træbeholder og et glas fundet på et loppemarked. Kam og tandbørste er fra Hay.

Udfordringer:
• Badeværelset var slidt og ikke opdateret siden 70’erne
• Håndvasken sad for lavt, og blandingsbatteriet var ødelagt
• Der manglede opbevaring
• Gulvet blev drivvådt, hver gang Lotte tog bad
• Lysstofrøret over vasken gav et koldt og ubehageligt lys
• Vaskemaskinen stjal meget opmærksomhed

Løsninger:
- Der blev sat en ny håndvask og blandingsbatteri fra Bauhaus op
- Bruseren blev afskærmet med et forhæng og en Ifö Solid brusevæg
- Et spejlskab (fra Ifös serie Option/Mat Mullvad) blev hængt op over vasken, der kom et skab under den og et skab på væggen – begge fra Ifö Sense i farven Mat Mullvad
- En flot pendel, Karma fra Nordlux, blev hængt op i stedet for lysstofrøret
- Vaskemaskinen blev skjult med et forhæng, og der blev lagt en bordplade på


► SE OGSÅ: Før & efter: "Nu er entreen ligefrem hyggelig"
► SE OGSÅ: Før & efter: Ny inspiration til dit badeværelse
► SE OGSÅ: Før & efter: Så flot blev hjemmekontoret