Fugl i frostvejr

Foto: Getty Images Det er bedre at fodre fuglene med lidt mad hver dag end at give dem en ordentlig portion en gang om ugen.

5 tips: Sådan udnytter du frostvejret

Vi har samlet 5 tips til, hvordan du udnytter frostvejret.

I vinterhalvåret kan du faktisk godt udnytte frostvejret. Vi har samlet 5 gode råd.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Sådan bekæmper du støvmiderne

Slip for støvmider

Frostvejr er genialt til at gøre det af med husstøvmider og andet utøj, som kan gemme sig i dyner, puder, madrasser, sofahynder osv. Sæt madrasser og hynder udenfor, og lad dyne og puder hænge på tørresnoren.

Tør tøj

Tørretumbleren belaster elregningen, så brug tørresnoren. så vidt det er muligt. Frostklart vejr egner sig fint til tøjtørring, især hvis solen skinner, og en let vind får tøjet til at blafre. Placer vasketøjet i solen, så går det hurtigere. Selvom tøjet i starten af tørringen bliver stift i frostvejr, så er det ikke ensbetydende med, at det ikke kan tørre. Det vand i tøjet, der ikke fordamper i starten af tørringsprocessen, fryser til is og gør tøjet stift. Iskrystaller behøver dog ikke at smelte, før de kan fordampe.

Fuglefodring

Det er så hyggeligt at betragte vinterens fugle fra stuevinduet, og når frosten bider, har fuglene for alvor brug for din hjælp til at finde føde. Det er bedre at fodre fuglene med lidt mad hver dag end at give dem en ordentlig portion en gang om ugen.

LÆS OGSÅ: Forkæl havens fugle med hjemmelavet fuglefoder

Afkøl maden

I stedet for at komme rester af aftensmaden direkte i køleskabet eller fryseren, kan du sætte gryden udenfor og på den måde undgå at overbelaste din elregning. Er madrester 60 grader varme, kan du spare 85 procent af den energi, din fryser skulle bruge på nedkøling, hvis du sætter maden udenfor, til den når en temperatur på fem grader. Skal maden i køle skabet, skal den ikke stå udenfor i helt så lang tid.

Læs også: 15 typer mad, som du ved en fejl kommer i køleskabet

Kløv brænde

Frostvejr egner sig perfekt til at kløve brænde, da vandet i træet fryser til og derved gør det nemmere at flække træet. Knaster er dog lige så irriterende, som de plejer at være. Husk handsker, så du ikke får frostskader i hænderne.

Kilde: Samvirke, DMI og Bolius

Se, hvad vi ellers skriver om: Have

610x200_woordy_knap2.jpeg