-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
7 ting du kan bruge æggeskallerne til
Der er ingen grund til at smide æggeskallerne i skraldespanden, for du kan faktisk sagtens bruge dem til en masse praktiske ting - f.eks. som rengøringsmiddel eller i komposten.
1. Til forspiring af planter
Placer halve eller trekvarte æggeskaller i en tom æggebakke, og brug skallerne som små forspiringspotter, indtil planterne er klar til at blive plantet ud i havejorden eller i krukker på altanen. Fyld lidt jord i æggeskallerne, og læg dine frø i. Husk at prikke et lille hul i bunden af skallerne, så vandet kan løbe fra.
2. Som rengøringsmiddel
Knus æggeskallerne til stumper, og bland dem med sæbevand, så får du et miljøvenligt og effektivt skuremiddel til genstridigt snavs på for eksempel potter og pander.
3. I kompostbunken
Æggeskallerne er fulde af calcium og mineraler og giver god næring til jorden i kompostbunken.
4. Til kamp mod skadedyrene
Lægger du knuste æggeskaller omkring dine blomster og planter, kan du undgå mange skadedyr. Æggeskallerne fungerer som et lille hegn, der holder bløddyr væk, og desuden kan dådyrene ikke lide lugten af skallerne.
5. Som knivsliber
Knuste og frosne æggeskaller er gode til at slibe knivbladene i din blender. Frys blot de knuste skaller i en times tid, og kør dem derefter i blenderen sammen med lidt vand. Skyl grundigt efter.
6. Til at forbedre kaffen
En enkelt æggeskal i dit kaffefilter gør morgenkaffen mindre bitter.
7. Som kalktilskud
Mange mennesker spiser æggeskaller på grund af deres store indhold af kalk, jern og zink. Skallerne bør knuses, inden du bruger dem i dine måltider. De vil ikke påvirke smagen af maden, men vil til gengæld forbedre sundheden i dine knogler. Spis dem eventuelt i din morgengrød som en slags naturligt kosttilskud.