Kalk badeværelset
SPONSORERET indhold

Sådan undgår du kalk på badeværelset

Vi går til kamp mod genstridig kalk.

Af: Julie Svarrer Foto: Getty Images
11. feb. 2020 | Bolig | Hjemmet

Når badeværelset skal rengøres, og der skal fjernes genstridig kalk, skal ærmerne rulles godt op. Der er forskellige måder at komme af med kalken på. Læs vores guide her.

LÆS OGSÅ: 5 gode råd: Sådan bliver din ovn helt ren

BAD

Hvis du vil undgå kalk i bruseområdet, er løbende aftørring af vand den bedste kur. Du skal svabre overfladerne og tørre dem efter med et håndklæde eller en klud, hver gang du har været i bad – så behøver du kun sjældent at afkalke badet. Når du afkalker, skal du være opmærksom på, at fugerne mellem fliserne ikke tåler eddike og andre former for syre, da fugerne indeholder kalk. Du kan klare problemet ved at skylle fugerne, så de bliver mættet med vand, inden du begynder din behandling med en syre.

BRUSEFORHÆNG

Bruseforhænget skal en tur i vaskemaskinen en gang i mellem for at forblive kalkfri. Brug kun halvdelen af den mængde vaskemiddel, du normalt bruger. Tilføj derudover lidt eddike, og vask forhænget sammen med nogle håndklæder for at få skrubbet forhænget under vasken.

LÆS OGSÅ: Så tit skal du vaske dit barns legetøj

HÅNDVASK

Bruger du jævnligt en opvaskebørste og lidt opvaskemiddel i håndvasken, kan du forhindre, at kalken sætter sig fast og dermed bliver svær at få bugt med senere hen. Er vandet meget kalkholdigt, tåler håndvaske af porcelæn desuden rengøring med eddike og citronsyre (se under Toilet). Det samme gælder de fleste vandhaner og armaturer, dog ikke de emaljerede.

TOILET

I toilettet skal wc-børsten bruges jævnligt, gerne dagligt, og du skal børste helt i bund og langs skyllekanten – der skal dog bruges toiletrens i ny og næ af hygiejnehensyn. Eddike er fint til den daglige rengøring af toilettet, men hvis du kun gør rent én gang om ugen, så er det lettere at bruge eddikesyre. Sørg for at affedte overfladen med et universalrengøringsmiddel, inden du anvender eddikesyre. Eddikesyre skal fortyndes med vand i forholdet 1:4.

Kilde: Bolius

Anbefalet til dig