Ren seng
SPONSORERET indhold

6 tips til en helt ren seng

Når klokken nærmer sig sengetid, er det altid en fornøjelse at kunne krybe i en dejlig ren seng.

Af: Julie Svarrer Foto: Getty Images
22. feb. 2021 | Bolig | Hjemmet

Efter en lang dag med stress og jag er der ikke noget bedre end at kravle i en sund og ren seng. Her får du vores 6 tips til, hvordan du holder en god sengehygiejne, så du kan sove trygt og godt.

1. Vask dyner og puder

Vask dyner og puder mindst en gang hvert halve år. Brug et enzymfrit vaskemiddel, hvis de har naturfyld. Vask en dyne ad gangen ved et skånsomt vaskeprogram, der dog vasker ved 60 grader. Slut af med en centrifugering. Du tørrer dyner og puder i tørretumbleren sammen med to tennisbolde. En dyne skal have lang tid – omkring tre timer. Den skal være helt tør, før du tager den i brug igen.

2. Skift sengetøj

Skift sengetøj mindst en gang om måneden og gerne hver eller hver anden uge. Hvor ofte, du skal vaske sengetøjet, afhænger faktisk af, hvor beskidt du er, når du går i seng. Sveder du meget i løbet af dagen, og tager du ikke et bad om aftenen, bliver dit sengetøj naturligt hurtigere beskidt. Vask sengetøj ved 60 grader eller giv det kun en kogevask hver tredje gang, hvis du gerne vil skåne det mest muligt.

LÆS OGSÅ: 10 tips til et bedre sovemiljø i dit soveværelse

3. Støvsug madrassen

Støvsug madrassen og tag den evt. også med udenfor for at give den en ordentlig banketur. Madrassen samler nemlig rigtig meget støv. Hvis der er kommet pletter på den, skal du fjerne dem med så lidt vand som muligt, da vandet straks trænger ned i madrassen.

4. Drop sengetæppet

Drop sengetæppet, da det forhindrer fugt i at slippe væk fra din madras. Og fugt er madrassens værste fjende. Desuden hygger husstøvmiderne sig rigtig godt i det lune og fugtige klima. Af samme grund er det faktisk bedst ikke at rede sin seng om morgenen.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan bekæmper du husstøvmider

5. Brug rullemadras

Brug rullemadras og vask den gerne op til seks gange om året. Det er en nem måde at sørge for en ren seng, og samtidig forlænger det madrassens levetid.

6. Skift madras

Skift madras mindst hvert tiende år. Madrassen suger hver nat sved til sig, og derfor bliver den ikke ved med at være ren og lækker. Desuden er en gammel madras ikke god for din ryg og lænd. En god indikator for, om din madras er for gammel, er at mærke godt efter, om du ligger godt på den og føler dig veludhvilet og tilpas, når du vågner om morgenen.

Anbefalet til dig