IKEA katalog online
Foto: Getty Images På verdensplan blev der trykt over 190 millioner IKEA-kataloger i 2018.

Ikonisk IKEA-produkt stopper: Du har modtaget dit sidste af slagsen

Det er slut med at kigge efter det årlige IKEA-katalog i postkassen til august. Den svenske møbelgigant forklarer her hvorfor.

Har du holdt af at bladre gennem det årlige IKEA-katalogs mange sider, må du fremover kigge skuffet i din postkasse eller ude i butikkerne efter et nyt eksemplar.

I 50 år har den svenske møbelgigant ellers hvert år udsendt et katalog med nye og gamle produkter, som sidste år blev sendt ud til mere end 2 millioner dansker.

Men nu er det slut.

LÆS OGSÅ: Hvor mange ejer du fra listen? IKEA afslører deres mest solgte møbler

IKEA flytter nemlig deres katalog online, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

– For os i IKEA og for de mange IKEA fans, vi har i Danmark, er beslutningen om at digitalisere det trykte katalog virkelig en stor ting. I 50 år har kataloget markeret starten på et nyt forretningsår for os, og det har været et fast referencepunkt for medarbejdere, kunder og andre med interesse for indretning, lyder det fra Elefteria Cromlidou, der er Commercial Manager for IKEA Danmark.

Vi køber mere online

Sidste år steg IKEAs onlinehandel med 76 procent, og når IKEA vælger at nedlægge det fysiske katalog, er det en del af selskabets digitale transformation.

Kommende produktnyheder ønsker de at promovere dér, hvor danskerne færdes allermest, nemlig online.

– Vores ambition er at blive mere tilgængelig for de mange mennesker i Danmark, og det forudsætter, at vi med afsæt i vores varehuse kan levere samme hurtige, velkendte services online og i digitalt format. Forbrugerne kræver, at vi er tilgængelige og bekvemme at handle med før, under og efter et køb – uanset, hvor de er og hvornår på døgnet, forklarer Elefteria Cromlidou.

En af verdens største tryksager

IKEAs katalog udkom første gang i 1951, og det er siden vokset til at blive en af verdens største tryksager. I 2018 blev der på verdensplan trykt over 190 millioner eksemplarer fordelt på 55 lande og 38 sprog. I 1969 kom det første IKEA katalog i de danske postkasser, og i 2018 var oplaget i Danmark på 2,1 millioner eksemplarer.

Som et ”lille” plaster på såret til samlere og andre med passion for den trykte kvalitet vil der i 2019 være printede kataloger i et begrænset oplag i varehusene, der kan fås efter først til mølle-princippet, melder møbelgiganten.

Se, hvad vi ellers skriver om: IKEA og Sociale medier