IKEA katalog online
SPONSORERET indhold

IKEA giver ikonisk produkt dødsstødet: Det er HELT slut fra 2021

Hele verden har for altid bladret den sidste side i et nyt IKEA-katalog – både fysisk og online. Den svenske møbelgigant forklarer her hvorfor.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
08. dec. 2020 | Bolig | ALT.dk

Den sidste side i 70 års møbelhistorie er vendt fra næste år.

Selvom det blot er fire år siden, at det var populært som aldrig før, er det slut nu – helt slut.

Både den fysiske udgave og onlineversion af det ikoniske IKEA-katalog udkommer nemlig ikke længere fra og med 2021 på verdensplan, melder den svenske møbelgigant i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Hvor mange ejer du fra listen? IKEA afslører deres mest solgte møbler

Allerede sidste år var det en saga blot at modtage det årlige IKEA-katalog i de danske postkasser. Her kunne du kun afhente et fysisk eksemplar i et begrænset oplag ude i butikkerne.

Til gengæld lavede det svenske møbelhus stadig et katalog, du kunne gå online og bladre igennem, når du ville se priser på sæsonens møbelnyheder og -klassikere. 

Interessen er dalet

Men nu har svenskerne valgt fuldstændig at droppe at producere det. Og det gælder i hele verden. 

De forklarer, at de godt ved, at kataloget for mange er forbundet med nostalgi, men at det skyldes udviklingen.

– For både kunder og ansatte er IKEA-kataloget en publikation, der er forbundet med en masse følelser, minder og glæde. I 70 år har det været et af vores mest unikke og ikoniske produkter, som har inspireret milliarder af mennesker over hele verden. At bladre den sidste side på vores elskede katalog er følelsesladet, men rationelt. Medieforbrug og kundeadfærd har ændret sig, lyder det fra Konrad Grüss, administrerende direktør i Inter IKEA Systems.

Han tilføjer, at både oplaget og interessen for kataloget er faldet. Samtidig er der sket en vækst online. Derfor er beslutningen en del af selskabets digitale transformation.

Sidste år steg IKEAs online-salg på verdensplan med 45 procent, mens over fire milliarder besøgte hjemmesiden IKEA.com ifølge svenskerne selv.

Bliv meget klogere på IKEA-kataloget her:

Anbefalet til dig