Klassikernes comeback
Foto: PR

Klassikernes comeback

Design helt tilbage fra 20erne og frem til 70erne er hot som aldrig før, og de smukkeste klassikere sættes i produktion igen i opdaterede udgaver.

Grand Prix-stolen af Arne Jacobsen er fra 1957 og relanceret af Fritz Hansen. Stolen findes i to forskellige formpressede finertyper: eg og valnød, der fås med og uden polstring. Ben med forkromede stålrør (stabelbare) og ikke-stabelbare træben, fra 2.822 kr. (Fritz Hansen).

Alta-lænestolen fra den første møbelserie, som Oscar Niemeyer skabte i 1971. Alta-serien er i sortbejdset træ og polstret med læder. Relanceret af New York-designgalleri og butik Espasso. Kontakt forhandler for pris (Espasso).


Copacabana Chair er designet af Mathieu Matégot i 1955-1956 og relanceret af Gubi. Copacabana består af en lakeret stålrørsformet ramme omkring et rundt sæde og en bagside fremstillet af en perforeret metalplade. Sædet er polstret med læder, fra 8.995 kr. (Gubi).

3102 Tungen af Arne Jacobsen. Stolen blev oprindelig designet i 1955 til Munkegårdsskolen. Nu kommer Tungen i ny udgave i flere varianter med både træ- og stof- og læderbetræk. Benene fås i blankt krom eller pulverlakeret stål. Stolen bliver produceret af det danske møbelfirma Howe, fra 4.499 kr. (Howe).

528 Indochine-drejestol er designet af Charlotte Perriand i 1927 og relanceret af Cassina som en del af Maestri-kollektionen. Stolen er med stel i massiv valnød eller sortlakeret ask og polstret med naturlæder eller stof, 17.670 kr. (Paustian).

LC5-sofa er designet af Le Corbusier i samarbejde med Pierre Jeanneret og Charlotte Perriand i 1934 og relanceret af Cassina. LC5 fås som to- og trepersoners sofa og polstret med løse læder- eller stofhynder. Stellet fås i malet eller blankt metal, fra 28.690 kr. (Paustian).

Marquesa Chaise er designet i 1974 af Oscar Niemeyer sammen med hans datter Anna Maria Niemeyer. Bænken er skabt i sortlakeret træ med fletsæde. Bænken er relanceret af New York-designgalleri og butik Espasso. Kontakt forhandler for pris (Espasso).

Dråben af Arne Jacobsen relanceres endelig 50 år efter den blev designet til SAS Royal Hotel. Stolen kommer i mange varianter, fra 2.100 kr. (Fritz Hansen).

Karuselli loungestol fra 1964 er designet af den finske designer Yrjö Kukkapuro og relanceret af Artek. Skallen er i glasfiber og forkromet stål og betrukket med sort eller hvidt læder. Drejestellet er i glasfiber. Stol, 49.397 kr. (Paustian).

527 Mexique-bord designet af Charlotte Perriand i 1938-39 og relanceret af Cassina som en del af Maestri-kollektionen. Den trekantende bordplade fås i massiv valnød eller natureg med metalben, 118 x 80 x h 70 cm, 15.019 kr. (Paustian).

LÆS OGSÅ: Klassikernes comeback - 10 cool lamper
LÆS OGSÅ: 8 cool møbler i kernelæder

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør og Designklassikere