Indretning
SPONSORERET indhold

Klassisk jul med klip og kager

JUL: Velkommen indenfor til en ægte klassisk jul med flettede julehjerter og en duft af brunkager, gran og røde æbler. Vi har besøgt smykkedesigner Rikke Nygaard Gransøes fantastiske julehjem.

Foto: Christian Petersen
21. dec. 2015 | Bolig | BoligLiv

– Indrømmet: jeg elsker julen! At bage i særdeleshed, duften af gran, masser af lys og så alle de skønne dimser, som børnene slæber med hjem fra skolen, siger smykkedesigner Rikke Nygaard Gransøe, som ejer den skønne lille smykkebutik Me&Audrey i Christian IX’s Gade i hjertet af København.

– Jeg begynder at jule tidligt, næsten lige inden november ender. Men det er også, fordi alt herhjemme helst skal være på plads, inden julesalget for alvor går i gang i butikken, forklarer Rikke.

Audreys inspirerende stil
Det er naturligvis filmstjernen Audrey Hepburn, der henvises til i butikkens navn.

– Audrey Hepburn har siden min tidlige ungdom fascineret mig. Hendes farver og enkle stil er stadigvæk en stor inspiration. Det er også det udtryk, jeg forsøger at opnå i mine smykker, at de er enkle, stilfulde og så alligevel fulde af romantik uden at være prangende, fortæller Rikke. Det samme udtryk forsøger Rikke at opnå med sin indretning og julepyntning af familiens skønne, gamle hus. Og det lykkes på smukkeste vis.

– Dog må jeg sige, at jeg derhjemme er lidt mere løssluppen og holder af humoristiske indslag som børnepynt, siger Rikke.

Personlig pynt
Familien sætter hvert år et kæmpestort juletræ ind i spisestuen i begyndelsen af december og pynter det med al slags pynt.

– Jeg synes, at et juletræ gerne må være fyldt med minder og personlighed. Så jeg er ikke tilhænger af at skifte pynten ud hvert år. Jo flere små hjerter og kræmmerhuse klippet af børnefingre i forskellige aldre, des mere ægte føler jeg, at juletræet er, fortæller Rikke, som også samler på gammel pynt og
køber ny pynt, når hun er på juleshopping i udlandet. Hun har fundet en del i London, og det kommer på træet hvert år.


Velkommen! Sne, gran og lygter sørger for, at julestemningen også når helt uden for det skønne gamle hus. Kransen er en klassisk grankrans pyntet med kristtjørn og røde bær.

Emil og Mikkeline i fuld gang med at pynte op til jul i entreen. De hænger ganske enkelt grangrene på trappegelænderet og sætter papirstjerner med glimmer på. Stjernerne er designet af Violise Lunn.

Fra dagligstuen er der kig igennem de franske døre ind til husets store, hyggelige køkken.

Et kig ind i dagligstuen med den bløde sofa. Gulvtæppet og puderne er fra The Rug Company, sofa og borde er fra Couch by Chresten Rud.

Spisestuen med de hyggelige indbyggede reoler er indrettet i sort og hvid – med julerøde detaljer. På bordet ligger et fad fyldt med smukt pudemos, Rikkes hjemmelavede julekage og det smukke stel Konkylie, som er designet af Arje Griegst for Royal Copenhagen. Det kommer altid frem til jul.

Rikkes veninde, Violise Lunn, har skabt den skønne adventsstage.

De høje paneler har en perfekt kant til at udstille børnenes kreationer på. I dette hjørne af køkkenet hersker ægte Pippi-stemning med plaider, læderkuffert og pynt.

Det store køkkenalrum er husets hjerte, og her mødes familien morgen, eftermiddag og aften. Julede detaljer pryder hver en vandret flade i køkkenet. Døren – der er pyntet med hvide papirstjerner – fører ud til haven. Pendlen er Romeo Soft S fra Flos.

Børnenes egen kalender, fine røde juleæbler og en enkelt brunkagemand efter Rikkes opskrift sørger for den rette julestemning på spisebordet i køkkenet.

Familiens traditioner bliver skrevet ind i en fin bog med plads til minder. Stjernekagerne er Rikkes brunkager.


Juletræet i al sin pragt, kæmpestort og helt op til loftet i den ene ende af spisestuen. Det er pyntet med et miks af ny og gammel, dansk og udenlandsk pynt.

Der skal ikke så meget til for at byde et varmt julevelkommen: gran og flotte lanterner på de små bænke ved hoveddøren.

Et par ringe og perler fra Me&Audrey.

Rikkes hjemmeværksted er en ægte Aladdins hule, hvor man kan bruge timer på at gå på opdagelse i skønne små guld- og sølvchokolader, børnekreationer og diamanter. Her ses Rikke ved smykkebænken.

Ædelstene, smykker til julesalget og chokoladeperler i skøn samhørighed. Chokoladeperlerne forhandles hos Me&Audrey.

Anbefalet til dig