Indretning
SPONSORERET indhold

Kreative kvadratmeter: Sæt fut i farver og gennemtænkte løsninger

Hjemme i familien Furu Nielsens lille lejlighed er stuen blevet droppet til fordel for et hobbyrum. For her har kreativiteten førsteprioritet.

Foto: Tia Borgsmidt
02. jan. 2018 | Bolig | BoligLiv

Familien har kun 79 kvadratmeter at gøre godt med. Men med gennemtænkte løsninger og en klar prioritering af rummenes funktioner er det lykkedes Camilla og Michael Furu Nielsen at få plads til alle tre børn og et længe ønsket hobbyrum. Før havde familien både en spisestue og en lille stue, men det opfyldte ikke helt deres behov. – Det var så ærgerligt at skulle pakke sammen ved spisetid, hver gang en af os var i gang med et eller andet kreativt. Og det er vi stort set hver dag, fortæller Camilla. Hun og Michael indrettede derfor et hobbyrum i den ene stue med masser af hyldeplads til bøger, perler, tusser og klistermærker. Camilla laver serigrafitryk, som hun sælger via sin blog myminmy. dk, og hun nyder at have et rum, hvor hun kan have alle sine redskaber stående.

Geniale løsninger
Efter at familien voksede fra fire til fem, har de måttet rokere lidt rundt. Baby Erik får nu lejlighedens mindste værelse, mens pigerne Astrid og Ellen deler et værelse på 16 kvadratmeter. Michael har lavet en smart sengeløsning med en høj seng, så der stadig er gulvplads at boltre sig på. Værelset – og sengen – er delt op langs midten af en halvvæg med to vinduer i. Et til at få lyset ind i begge rum, og et, så pigerne kan sige godnat til hinanden. For at fremhæve, at pigerne har hver deres afdeling, er gulvet malet i to forskellige farver, som pigerne hver især har valgt. Soveværelset er indrettet som en stue i dagtimerne, hvor sengen fungerer både som soveplads og sofa.

Pigerne deler et værelse, og Michael har bygget en stor seng i rummet, som er delt af en væg. Væggen fungerer både som rumdeler og som støtte for den lange, høje seng. Her er vi på Ellens halvdel af værelset, hvor gulvet er lilla.

Det gamle parfumeri
Camilla havde boet i ejendommen i 10 år, før hun og Michael flyttede ind i nabolejligheden for syv år siden. Da parret ventede deres tredje barn, begyndte de at kigge på huse for at få mere plads. Men boligsøgningen fik dem i stedet til at sætte ekstra meget pris på deres lejlighed. – Det gik op for os, at vi allerede havde den perfekte beliggenhed med metro, strand, butikker og kultur lige inden for rækkevidde. Så var de ekstra kvadratmeter pludselig ikke så eftertragtede længere. Desuden er her så hyggeligt at være for børnefamilier. Her holdes vejfester og petanqueturneringer, og børnene besøger tit min lillebror, der bor inde ved siden af. Det er næsten som et bofællesskab, fortæller Camilla. Hun kan også godt lide, at bygningen har en historie. I gamle dage lå der nemlig et parfumeri, hvor der nu er have. Lejlighederne fungerede som boliger for dem, der arbejdede på parfumeriet fra 1900 til 1950. – Hvis jeg nogle gange savner mere plads, så tænker jeg bare på, hvordan det var i starten af 1900-tallet. Da boede der sikkert endnu flere familiemedlemmer i hver lejlighed, siger Camilla.

Engang lå der et parfumeri i haven, der hører til ejendommen. Så fra 1900 til 1950 fungerede bygningen som boliger for dem, der arbejdede på parfumeriet.

Hver en kringelkrog i lejligheden bliver udnyttet. Her i vindueskarmen har Camilla f.eks. skabt en skøn læseplads med en tynd madras skåret efter mål. Puden med ræven er lavet af Maria Louise Andkær, og mobilen er designet af Kasper Kjeldgaard. Fås bl.a. hos luxoliving.dk

TIP

Udnyt vindueskarmen, og få en hyggekrog. Vælg den nemme løsning som Camilla, og få skåret skum og syet betræk efter mål hos Skumhuset.

Camilla holder styr på sagerne med en gammel papirholder. Øverst ligger hendes egne visitkort.

Camilla har altid drømt om at have en solskinsgul dør, så dørene mellem spisestue og hobbyrum blev malet. Spisestuen er et gennemgangsrum, hvilket gav en hel del støj til underboen. Løsningen blev at lægge en støjdæmpende plade med tæppe ovenpå. I midten er der lagt et linoleumsgulv i farven Pineapple fra Forbo. Det passer til den gule dør og er praktisk at gøre rent. Nu kalder Camilla rummet for Den Gule Stue.

Den gule lampe over spisebordet er fra Smukt Brugt. Det store maleri er malet af Camillas kusine, Lærke Valum, mens Camilla har lavet de to små serigrafitryk. Slagbænken er fra Camillas forældres sommerhus. Bordet er et loppefund, og stolene er fra Ikea og Hukit.

Puden med fuglen er lavet af Maria Louise Andkær, og puden med guldsmeden er lavet af Camilla. Camilla sælger sine tryk og puder via sin blog,

Genbrugsvase med skønne sensommerblomster. På væggen hænger et origamibillede, som Camilla har kreeret. Find en DIY-vejledning på Camillas Instagramprofil, Instagram.com/myminmy

Et kig ind i det kombinerede soveværelse og stue. Camilla reder sengen hver morgen og fylder den med masser af puder, så familien kan bruge den som sofa i løbet af dagen. Pigerne elsker at slænge sig her med bøger eller en Ipad. Men sengen kan sørme også bruges som trampolin! Det store billede er af Anne Nowak. Puderne har Camilla syet og dekoreret med tekstiltryk.

IDE
Camilla har syet et sengetæppe med bokshjørner, så det passer perfekt til sengen. Nu bliver tæppet på plads, selvom børnene hopper i sengen.

Den lille institutionsgarderobe stammer fra Michaels arbejde, da de skulle have nyt inventar. Michael har malet den i en flot turkis, men har bibeholdt de små ikoner. På siden sidder et nøgleskab, og ovenover hænger en gammel toghylde – begge fra Smukt Brugt.

Anbefalet til dig