Nybyggerne deltagerne 2021
SPONSORERET indhold

Nybyggerne 2021: Her er rummene, vi er mest stolte af – og hvad vi ville lave om

Der er kun få dage til finalen af Nybyggerne, hvor det bliver afgjort, hvem som får nøglerne til deres drømmehus i Sønderborg. Vi har talt med de fire par, for hvilke minder fylder mest – og er der noget, som de ville lave om i dag, hvis de kunne?

Af: Susanne Knutzen Foto: André Blinkilde TV2
22. nov. 2021 | Bolig | ALT.dk

Er du også fan af at følge med i, hvordan det uge for uge går de fire skønne par fra blåt, gult, rødt og grønt hus med at bygge og indrette deres drømmehus?

Så kan du glæde dig til den 24. november, for der kan vi alle være med til at afgøre, hvem der løber med sejren i denne syvende sæson af TV2-programmet Nybyggerne.

Inden den store afgørelse har vi talt med de fire par for at høre om deres oplevelser undervejs – hvad har været det bedste, hvad fortryder de, og hvad tager de med sig. Flere ord går igen blandt parrene, men søvn og venskab står helt i top.

Line og Benjamin Nybyggerne 2021 gult hus

Line og Benjamin fra gult hus

Hvad har været det bedste ved at være med i Nybyggerne?

Benjamin: ”Det bedste har været at have fuldstændig fri leg. Her har du et hus, her har du et kreditkort, her har du en bil – bare gi’ den gas og se jer ikke tilbage.

Jeg synes også, at det var virkelig fedt at blive fuldstændig ”fordybet” og dedikere alt sin vågne tid til én ting. Normalt har vi mange ting om ørerne og går lige fra det ene til det andet, så det var en fornøjelse at få lov til bare at fokusere.

Alt i alt var det en helt igennem unik oplevelse, og vi havde det pissegodt med de andre par, som er nogle helt igennem fantastiske mennesker.”

Line: ”Udover naboerne og det sammenhold, som der var på Nybyggervej, har det været vildt spændende at udfordre sig selv og se, hvor langt man kan nå med absolut nul erfaring. Det er utroligt, hvad man kan opnå med gåpåmod og en positiv indstilling til tingene – og så selvfølgelig kombineret med skønne naboer, som altid stod klar med en hjælpende hånd eller et godt råd.”

Hvad har overrasket jer mest ved at være med i Nybyggerne? ”

Der er flere ting, som har overrasket. Den mest ”voldsomme” overraskelse var den absolutte mangel på søvn. Som seer kan man slet ikke begribe, hvor udmattende det er. De fleste seere tænker sikkert, lige som vi gjorde inden programmet, hvor hårdt kan det være? Men tro os: Det var MEGET hårdt.

I programmerne kan det godt ligne, at vi har masser af tid til hygge og overspringshandlinger, men dette er slet ikke tilfældet. Man knokler fra morgen til aften og har knap nok tid til at spise ordentlig mad.

En meget positiv overraskelse var, hvor meget man lærte i løbet af programmet, og hvor meget man egentlig selv kan (Vi havde jo 0 erfaring inden).”

Hvilket rum er I mest stolte af?

”Vi er mest stolt af køkkenet. Vi tog nogle lidt uerfarne beslutninger i og med, vi selv skulle samle alle elementer og male dem, men det endte alligevel med at blive et vildt flot resultat, som vi er meget stolte af!

Samtidig var det også en frygtindgydende opgave at lave et køkken på bare fire døgn. Vi blev alle kastet ud i så mange nye discipliner, da vi skulle bygge og montere køkken, så det var fedt bare at komme i mål – også selv om vi måske manglede en enkelt fejeliste.

Hvis vi skulle lave køkkenet om, ville vi gøre det på præcis samme måde – dog måske med et par fastmonterede lister.”

Line og Benjamin Nybyggerne 2021

Hvilket rum ville I gerne have lavet om, hvis I havde haft mere tid?

”Efterfølgende er vi nok mest ærgerlige over vores store aktivitetsrum ovenpå. Det blev meget rodet og med dårlige beslutninger indretningsmæssig.

Vi kan virkelig godt lide idéen om et aktivitetsrum, men vi kunne simpelthen ikke altid få de ting, vi gerne vil have haft, og det endte med et lidt rodet udtryk og et bordtennisbord, som ikke engang kunne stå… :-)”

Hvad har hele denne proces betydet for jeres parforhold?

”Vi var i forvejen utrolig tætte, da vi i vores fire år lange forhold har skullet støtte hinanden i både op- og nedture i livet. Men at være med i nybyggerne har gjort os endnu tættere og bekræftet os i, at vi er hinandens soulmates. Vi har det altid sjovt sammen – både med og uden søvn og under ekstremt pres. Og så er vi hinandens klipper, når det er nødvendigt.”

LÆS OGSÅ: Nybyggerne-par om at stifte familie: Vi er uenige

Hvordan har I det med at finalen nærmer sig?

”Det bliver super spændende til finalen, men vi prøver ikke at tænke for meget over det. Vi er oppe mod nogle knivskarpe og søde par, så vi prøver ikke at sætte vores forventninger for højt, men man ville da lyve for sig selv, hvis man ikke stadig håber på at kunne være så heldige at snuppe den endelige sejr.

Så vi er både spændte på at se, hvis drøm der går i opfyldelse, og dermed hvem der kan flytte ind i deres drømmeHJEM, men det er også trist, at det hele nærmer sig afslutningen. Vi ville i hvert fald ønske, at alle fire par kunne flytte ind på Nybyggervej sammen!

Uagtet har det været en fed oplevelse, og vi tager mange erfaringer og nye venner med os – så på den front er sejren sikret.”

Tanja og Jørgen Nybyggerne 2021 blåt hus

Tanja og Jørgen fra blåt hus

Hvad har været det bedste ved at være med i Nybyggerne?

”Det har været så fedt at få lov til at indrette et helt hus og afprøve alle vores skøre tanker og ideer. Vi havde virkelig mange ideer, og det var sjovt at få afprøvet om ideerne nu også virkede så godt i virkeligheden. Inde på vores hjemmeside www.fuglsangmoebler.dk kan man læse meget mere om vores tanker bag de valg, vi har taget.

Derudover er vi også meget glade og taknemmelige for at have fået seks nye skønne venner. Det gjorde oplevelsen så meget bedre.”

Hvad har overrasket jer mest ved at være med i Nybyggerne?

”Det må være, at vi kunne holde til det fysiske og psykiske pres, der er ved at arbejde så hårdt i 7,5 uger i træk. Der sker jo rigtig meget bagved kameraerne, som man ikke tænker over, når man sidder og følger med i fjernsynet.

Vi var også overrasket over, hvor hurtigt man knytter venskaber med de andre deltagere og produktionen.”

Hvilket rum er i mest stolte af?

”Vi er mest stolte af stuen, som er det sidste rum. Her afslutter vi vores linje, så man kan se den sammenhæng, der er i hele huset. Man får et overblik over, hvordan de enkelte rum spiller godt sammen – fra den røde væg i køkkenet over til det grønne i spisestuen og hen til det gule hjørne i stuen. Det var så fedt at se vores ide blive til virkelighed.

I underetagen kan man se alle de ni farver, som vi bruger igennem hele huset. Man skulle tro, at vi brugte mange forskellige farver, men vi udvalgte faktisk ni farver, som var de farver, vi ville bruge i hele huset. Der ligger mange tanker bag, og dem vil vi rigtig gerne dele med seerne. De kan som sagt læses på vores hjemmeside www.fuglsangmoebler.dk.

Tanja og Jørgen Nybyggerne 2021

Hvilket rum ville I gerne have lavet om, hvis I havde haft mere tid?

”Gæstetoilettet. Vi ville gerne have haft farvede fliser i en af de ni farver, så der havde været mere sammenhæng med resten af huset. Det kunne desværre ikke lade sig gøre. Og så ville vi gerne have haft mere tid til at lave alle fugerne helt færdige, gemme ledningen fra spejlet og få vaskemøblet lakeret. Gæstetoilettet var helt klart det rum, hvor vi var allermest presset.”

Hvad har hele denne proces betydet for jeres parforhold?

”At være med i Nybyggerne har bekræftet os i, at vi er et godt hold. Vi er gode til at samarbejde og støtte hinanden. Det hele går nemmere, hvis man kan koncentrere sig om målet i stedet for vejen dertil.”

Hvordan har I det med at finalen nærmer sig?

”Vi glæder os meget til at gense alle husene på Nybyggervej og selvfølgelig til at se de andre deltagere, som vi har savnet.

Vi ser finalen på Nybyggerne som en kulmination på næsten et års oplevelsesrejse fra tilmeldingsskema, over casting til byggeri i vanvids tempo. Det er SÅ spændende.

Men vigtigst af alt er det jo også en afslutning, hvor man ser tilbage på alle oplevelserne og alt det gode, man kan tage med fra den tid.

Vi vil sige mange tak for rejsen, kampen og venskaberne. Og så håber vi selvfølgelig, at vi vinder vores drømmehus :-).”

Martin og Lucas Nybyggerne 2021

Martin og Lucas fra rødt hus

Hvad har været det bedste ved at være med i Nybyggerne?

”Det bedste har været den store rejse, vi som par har været på. Selvom vi ikke troede, det var muligt, har vi faktisk lært hinanden bedre at kende, end vi gjorde i forvejen.

Når man er så presset, som man er under Nybyggerne, ser man både den ene og den anden side af mønten – og det har vi lært meget af.

Vi er enormt stolte over det, som vi har formået at bygge på bare syv uger. Det er helt vanvittigt, hvad vi har skabt på så kort tid. Det virker surrealistisk, når vi ser tilbage på eventyret.

Derudover har det været helt vildt skønt at lære vores nybyggernaboer at kende. De er blevet vores venner for livet, og vi kommer afgjort til at se mere til dem efter finalen!

Og så har det jo været rigtig sjovt at lave TV og se, hvordan dét foregår. Det har vi fået et helt unikt indblik i, og vi vil meget gerne lave mere TV i fremtiden, hvis muligheden skulle byde sig.”

Hvad har overrasket jer mest ved at være med i Nybyggerne?

”Helt klart hvor lidt vi sover og spiser – særligt søvn var der ikke meget af. En gennemsnitlig nat fik vi omkring to timers søvn, mens dagen op til afleveringen af et rum bestod af ingen søvn. Sådan var det bare. Det er helt vildt, hvad ens krop kan holde til på den front.

I de første rum var vi også enormt stressede, fordi vi var bange for ikke at nå i mål med de ting, som vi havde sat os for – ligesom vi lige skulle lære, hvordan man har en kameramand omkring sig konstant. Vores ambitionsniveau var tårnhøjt fra starten, hvilket virkelig satte vores egne evner på prøve.

En anden ting, der også har overrasket os, er helt klart, at vi altså på ingen måde får hjælp bagom kameraet. Det har vi altid troet, når vi har siddet og set tidligere sæsoner. Det kan vi hermed skrive under på, at det får man ikke. Den eneste hjælp, vi fik, var særligt fra Tanja og Jørgen i blåt hus, mens der også altid var gode råd at hente i byggemarkedet.”

Hvilket rum er I mest stolte af?

”Det er svært for os at svare på, da vi holder af hele huset og alt, hvad det har at byde på.

Vi synes selv, at vi har skabt en fin rød tråd, som på fornem vis binder rummene sammen. Derfor spiller alle rum ind i en større fortælling.

Hvis vi skal vælge ét rum, er det nok kontoret, der står som dét rum, hvor alt gik op i en højere enhed. Mette Helena var også ret imponeret og roste rummet. Hun brugte sågar ordet ´banebrydende´ om vores farverige kontor.

Overordnet set er vi meget stolte af alle rummene i huset – og ikke mindst, at vi har skabt noget helt unikt, som du ikke kan finde i det seneste nummer af ’Bo bedre’. Det er vores stil – og vi håber sådan, vi vinder det hus – det er så meget os.”

Martin og Lucas Nybyggerne 2021

Hvilket rum ville I gerne have lavet om, hvis I havde haft mere tid?

”Haven er faktisk det eneste ’rum’, som vi vil have lavet anderledes. Vi synes, at vi har lavet en fin og hyggelig have med et stemningsfyldt gårdmiljø. Dog må vi erkende, at vi havde gjort det anderledes i dag, for haven lever lidt sit eget liv, og stilen i haven er anderledes end resten af huset.

Selvom vi er glade for de gule fliser, havde vi nok i stedet arbejdet med store betonfliser, noget græs og brugt penge på nogle fede, farvede havemøbler. På den måde vil vi have skabt en rød tråd til de indendørs miljøer.

Vi har aldrig tidligere kastet os ud i at anlægge en have. Det er nok den manglende erfaring, der gjorde, at vi ikke helt havde øje for alle detaljerne, som kunne bringe stilen med ud.”

Hvad har hele denne proces betydet for jeres parforhold?

”Som par har vi gennem vores syv år sammen lavet en hel del forskellige ting. Vi har kastet os ud i mange eventyr – og Nybyggerne var endnu et. Vi er sindssygt taknemmelig for, at vi har fået denne mulighed, og at deltage i programmet har gjort os endnu stærkere som par.

Vi har i særdeleshed fundet ud af, hvordan vi kan vende selv de største udfordringer til noget positivt og lykkes med det, som vi sætter os for. Det er ingen hemmelighed, at vi under optagelserne har haft vores skænderier, men vi har altid hurtigt fundet melodien igen.

Helt grundlæggende elsker vi jo bare hinanden og har altid gjort det. Nu elsker vi nok bare hinanden på et endnu dybere plan, da vi har lært at forstå og acceptere hinandens grænser bedre.

Og så er vi jo blevet helt skråsikre på, at vi sammen skal stifte en familie og have nogle skønne børn. Det kunne meget vel blive det næste eventyr, som vi sammen skal ud på. Og det bliver skønt!”

Hvordan har I det med at finalen nærmer sig?

”Vi glæder os til at få sat et punktum på denne store oplevelse. Hele processen omkring Nybyggerne har varet utrolig længe. I starten af januar sendte vi vores ansøgning til programmet, og nu står vi i finalen på et af Danmarks største tv-programmer.

Vi er klar til at få en afklaring og se fremad – forhåbentlig med en ny bopæl i Sønderborg.

Under alle omstændigheder har det været nogle vanvittige måneder, hvor alt fokus har været på Nybyggerne. Nu er tiden inde til, at vi kan lede tankerne over på noget andet og komme i gang med de mange spændende projekter, som vi har i støbeskeen.”

Caroline og Reece Nybyggerne 2021

Caroline og Reece fra grønt hus

Hvad har været det bedste ved at være med i Nybyggerne?

”Det har været den vildeste oplevelse at være med i Nybyggerne, og noget vi helt sikkert aldrig vil glemme.

Noget af det fedeste var at komme op med idéerne til et rum, og se det stå færdigt kun få dage senere. Det var en fantastisk følelse, når man stod med et færdigt rum og kunne sige "det har vi to lavet."

Det var også godt for Reece’s danskkundskaber at være med i programmet. Pludseligt skulle han lære hurtigt, og heldigvis var alle søde til at lære ham en masse.

Derudover blev vi gode venner med de andre deltagere. Vi gik gennem oplevelsen sammen, og det gav et rigtigt stærkt bånd. Dem glæder vi os til at se igen snart.”

Hvad har overrasket jer mest ved at være med i Nybyggerne?

”Vi havde regnet med at få mere søvn, men det var der ikke meget af. Vi blev også overraskede over, hvor meget tid man bruger på ting, der ikke har noget med at bygge at gøre, som f.eks. interviews, morgenmøder, handletider osv.

Derudover var det ret vildt at finde ud af, hvor meget man egentlig kan udrette og hvor lidt søvn, vi kunne klare os med. Det blev helt normalt at få nul søvn på natten op til aflevering − det havde vi aldrig troet, vi ville kunne vænne os til.”

Hvilket rum er I mest stolte af?

”Det var virkelig vigtigt for os at være stolte af alle vores rum, og det er vi.

Vi blev særligt glade for vores terrasse, fordi vi tog en stor chance, som lykkedes. Det samme gælder for vores gæstetoilet. Vi er også glade for den måde, vi flettede spisestue og stuen sammen på.

Generelt synes vi, at vores hus hænger godt sammen, og dét er vi stolte af. Det ved man jo ikke, når man begynder på projektet, så det var fedt at stå til sidst og være glade for det hele.”

Caroline og Reece Nybyggerne 2021

Hvilket rum ville I gerne have lavet om, hvis I havde haft mere tid?

”I gæsteværelset havde vi indkøbt gardin, som vi ikke nåede at sætte op. Og hvis vi havde haft mere tid til gæstetoilettet, og det ikke blev filmet over en weekend, ville vi gerne have hyret en elektriker til at ordne stikkontakter.”

Hvad har hele denne proces betydet for jeres parforhold?

”Vi har tidligere været gennem "parforholdstests", som følger med, når man er sammen med én fra den anden side af jorden. Men at være med i Nybyggerne topper alligevel alt.

Vi troede ikke, at det var muligt at komme tættere på hinanden, men det var det. Det var bare så fedt at lave noget helt fra bunden sammen, og hele tiden skulle støtte hinanden og træffe store beslutninger sammen.

Vi var gode til at hive hinanden op, hvis den ene var lidt nede. Og så var det den bedste følelse at se, hvad vi udrettede sammen, og hvor meget det hus er os.”

Læs også: Caroline og Reece fra Nybyggerne: Sådan mødte vi hinanden

Hvordan har I det med at finalen nærmer sig?

”Det er nervepirrende! Men vi har hele tiden vidst, at vi kun har 25% chance for at vinde, og vi har ikke følt, at det har været muligt at vinde et hus indtil nu, hvor finalen er lige rundt om hjørnet. Vi tænkte slet ikke over det, da vi byggede huset.

Vi er virkelig stolte over det, vi har lavet; vi kunne ikke have arbejdet hårdere, og vi kan genkende os selv på skærmen. Men nu er det helt ude af vores hænder, og dét er en underlig følelse. Det er nervepirrende, fordi det er vores drømmehjem, den helt rette timing for os og livsændrende, så vi må bare krydse fingre og håbe på det bedste.”

Anbefalet til dig