Pengedagbog Maria
SPONSORERET indhold

Pengedagbog: Aftaler gør ugen dyr, men sjov

Der bliver ikke sparet på hverken træning, bar, kunst eller bio med vennerne. Til gengæld holder et stramt madbudget udgifterne nede i løbet af ugen.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images Grafik: Ditte Breineberg
11. dec. 2020 | Bolig | ALT.dk

Om denne uges pengedagbogsskriver

 • Navn: Maria
 • Alder: 30 år
 • By: Valby, København
 • Job: Grafiker og forfatter
 • Branche: Forlag og selvstændig
 • Indkomst: Ca. 23.000 (gennemsnit pr. måned)
 • Boligtype: En 2-værelses andelsbolig
 • Antal beboere i husstanden: 1
 • Husleje: 7.685 kr.
 • Faste udgifter: 7.113 kr. Det inkluderer forsikringer, pension, træning, mobilabonnement, internet, kontaktlinser, frisør og en buffer til uforudsete udgifter.
 • Rådighedsbeløn: Ca. 8.000 kr. Gæld: Ca. 770.000 kr. (boliglån)
 • Formue: Ca. 240.000 kr. (samlet for opsparing, friværdi, aktier og pension)

Mandag

Morgen: Jeg plejer at arbejde hjemme om mandagen, men i dag skal vi have møder på kontoret, så jeg står op, laver en kop kaffe og gør mig klar.

Jeg har brugt et par timer søndag på at lave madplan og foodpreppe morgenmad, madpakker og snacks, da jeg ved, at ugen vil blive travl. Jeg pakker de forskellige måltider i tasken sammen med træningstøj, og så er jeg parat til at cykle afsted.

Eftermiddag: Jeg snacker et par (hjemmelavede) kakaokugler, inden jeg cykler fra arbejde til træning.

Aften: Efter træning triller jeg forbi Netto, da jeg skal bruge noget pasta til aftensmaden. Jeg køber også et par andre madvarer, som jeg skal bruge i løbet af ugen.

Da jeg kommer hjem, bikser jeg en hurtig omgang aftensmad sammen og sætter mig til rette foran computeren, hvor jeg skal deltage i et (gratis) webinar. Jeg tjekker også min netbank og kan se, at Roskilde Festival forening har trukket 150 kr. i kontingent. Det får mig til at savne sommer og festival!

Mandagens forbrug: 211 kr.

Tirsdag

Morgen: Jeg står op og gør mig klar, pakker morgenmad og madpakke i tasken og cykler afsted på arbejde.

På vej ud ad døren opdager jeg, at jeg mangler min ene handske. Jeg leder i min lejlighed og cykler en lille omvej for at tjekke noget af gårsdagens rute, men den er væk. Øv, så er jeg nødt til at købe et nyt par …

Eftermiddag: Jeg skulle have været ude og spise med nogle venner i dag, men pga. Corona må vi flytte det til næste uge. Jeg cykler i stedet direkte hjem efter arbejde.

Aften: Jeg havde egentlig ikke medregnet, at jeg skulle spise hjemme i dag, men heldigvis har jeg rester tilbage fra gårsdagens aftensmad.

Tirsdagens forbrug: 0 kr.

Onsdag

Morgen: Rutine, rutine, rutine – samme morgen som mandag og tirsdag.

Eftermiddag: Efter arbejde skal jeg en tur i biografen med en ven. Jeg var blevet tilbudt billetter til en testvisning af en kommende dansk film. Billetterne kostede kun 10 kr. per stk. og blev købt i sidste uge. Jeg har om morgenen pakket lidt frugt og snacks, og min ven giver nogle popcorn.

Aften: Efter filmen får vi et par øl. Da jeg kommer hjem, spiser jeg nogle rester fra køleskabet.

Onsdagens forbrug: 125 kr.

Torsdag

Morgen: Jeg vågner før vækkeuret og har en dejlig stille og rolig morgen. Jeg har derfor god tid til at forberede dagens madpakke, mens jeg nyder morgenkaffen.

Eftermiddag: Efter arbejde cykler jeg til træning.

Aften: Jeg skulle egentlig bare hjem efter træning, men et par venner lokker mig med på bar. Jeg giver et par omgange og køber også en hurtig sandwich fra 7/11.

Torsdagens forbrug: 299 kr.

Fredag

Morgen: I dag har jeg fri fra mit normale arbejde, men skal i stedet arbejde på et af mine egne projekter. Jeg laver kaffe, varmer et par boller i ovnen og sætter mig til rette foran computeren. Bollerne har jeg bagt i sidste uge, og jeg laver altid en stor portion, så jeg har til et par uger.

Frokost: Jeg har stadig rester til overs, så dem bikser jeg sammen til en frokost.

Aften: Jeg skal ud at spise med en veninde, og vi mødes på et pizzasted i indre by, hvor man kan få fri pizza og drikkevarer i et par timer til en fast pris. Vi køber lidt ekstra oveni og mødes derefter med nogle venner.

Fredagens forbrug: 600 kr.

Lørdag

Morgen: Jeg vågner og kan mærke lidt tømmermænd, men prøver at ryste det af mig, da jeg skal nå at arbejde et par timer, inden jeg får besøg af min mor fra Jylland. Det er lang tid siden, vi har set hinanden (dumme Corona …), så jeg glæder mig meget til at hygge med hende i en forlænget weekend. Jeg varmer igen et par boller, som jeg spiser, mens jeg arbejder.

Aften: Min mor og jeg beslutter spontant at tage ud at spise, og vi ender på en god fiskerestaurant, da vi begge elsker fisk og skaldyr. Vores hovedret er lidt forsinket, så vi er så heldige at få et ekstra glas vin og en mellemret på husets regning.

På vej hjem er jeg nødt til at tanke mit rejsekort op, og jeg køber desuden en cola i 7/11.

Lørdagens forbrug: 720,45 kr.

Søndag

Morgen: Vi sover lidt længe og varmer nogle boller til en sen morgenmad.

Frokost: Vi kører en tur til Arken museum (min mor har bil), hvor ingen af os tidligere har været. Min mor betaler indgangen, og jeg giver frokost og kaffe. Jeg synes, der er mange fine og flotte ting i deres lille butik, men jeg afstår fra at købe noget.

Aften: Da vi kommer (trætte) hjem til mig igen, er vi enige om at bestille noget mad, så vi ikke skal tænke på indkøb og madlavning. I morgen har jeg fri, så jeg venter med at forberede næste uges madplan og madpakker til om mandagen.

Søndagens forbrug: 351 kr.

Ugens forbrug:

Det har været en dyr uge, da jeg har haft mange aftaler med venner og familie, og derfor har jeg brugt en del flere penge på takeaway, café og restaurantbesøg, end jeg plejer. Det er dog noget jeg nyder meget og sætter penge af til, så der er plads (og råd) til det en gang i mellem. Ellers afspejler resten af ugens forbrug min hverdag meget godt, da jeg generelt prøver at spare så meget som muligt ved hjælp af fx madplaner, foodprepping og et lavt forbrug, så jeg har mulighed for at spare op og investere, da jeg på sigt gerne vil opnå økonomisk frihed.

pengedagboeger_Maria_breakdown.jpg

Det sparer jeg på:

”Transport, takeaway, TV/streaming, tøj og sko, kosmetik, boligting og generelt materielle ting.”

Det sparer jeg ikke på:

”Træning, økologi, sikkerhedsnet (fx forsikringer og a-kasse), frisør, koncerter og oplevelser generelt.”