Perlesyning trin for trin fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Perlesyning trin for trin

Du kan lave de mest fantastiske ting med perler og tråd

Af: Pia Aas Degn Foto: Jacqueline Fluri
01. sep. 2011 | Bolig | Hendes Verden


1. Klip en elastiktråd på ca. 1,5 – 2 m. Træk den første perle på tråden og lad en ende på ca. 15-20 cm stå. Lås perlen ved igen at trække tråden igennem den og ud.


2. Træk nu yderligere 13 perler på tråden, i alt 14 perler på en lodret række – eller det antal perler, du skal bruge for at opnå den ønskede højde. Træk den næste perle på tråd, her K (= 1.perle i næste række), og træk tråden tilbage gennem perlen I (= den næstsidste perle i række 1). Arbejd nu nedad som beskrevet.


3. Når elastiktråden er trukket igennem den sidste perle, arbejdes der igen opad.


4. Træk en ny perle på tråden og lad elastiktråden gå igennem perlen O og ud. En ny perle trækkes på tråden og denne trækkes dernæst igennem perlen N. Fortsæt således med at arbejde rækken op.


5. Når toppen igen er nået, arbejdes der atter nedad. Træk en ny perle på elastiktråden, der efterfølgende trækkes igennem perlen T og ud. En ny perle trækkes på tråden, der derefter trækkes igennem perlen S. Fortsæt til bunden er nået.


6. OBS – når der ikke er mere elastiktråd at arbejde med, binder du et nyt stykke på med en dobbeltknude og arbejder derefter videre som før. Gentag nu skiftevis Punkterne 4 og 5 til arbejdet har den ønskede bredde. Slut i toppen af arbejdet. Afslut arbejdet ved at trække den første og den sidste perlerække sammen, således: Med den arbejdende tråd trækkes ned igennem halvdelen af rækken, hvorefter enden (= ved perle A) trækkes op igennem den anden halvdel, træk arbejdet sammen og bind de to ender godt sammen med en dobbelt knude.

TIP
Brug den samme fremgangsmåde til at fremstille både armbånd og fingerringe.

Se opskriften på glasholdere i Hamaperler her