Danmarks Næste Klassiker
SPONSORERET indhold

Snart kan du købe en af møbel-ikonerne fra ’Danmarks Næste Klassiker’

Rikke Frost, vinder af ’Danmarks Næste Klassiker’ på DR1, står bag ny lampeserie hos LE KLINT.

Af: Amalie Louise Bernitt Foto: DR Presse
23. apr. 2019 | Bolig | ALT.dk

Egentlig var det hendes innovative børnemøbel, der vandt prisen som Danmarks næste designklassiker i DR1-programmet ’Danmarks Næste Klassiker’.

Men nu er Rikke Frost aktuel med endnu en ny skat til den danske designarv.

Spisebordslampen, som hun skabte i afsnit 3, er nemlig blevet til en hel serie under navnet CALEO, som til efteråret lanceres hos ingen andre end LE KLINT, der også var med til at producere lampen i første omgang.

LÆS OGSÅ: Mød deltagerne fra ’Danmarks næste klassiker’

Et samarbejde, der ifølge designeren har været utroligt sjovt.

- Mit samarbejde med LE KLINT i forbindelse med designet af lampen til TV-programmet "Danmarks næste klassiker" har virkelig været både lærerigt, udfordrende og sjovt. Jeg har aldrig før sendt en så minimalistisk og enkel skitse ud til en potentiel samarbejdspartner, som derefter turde gribe chancen og ideen, som LE KLINT har gjort det her. Det har været et super kreativt forløb, som giver masser af blod på tanden til et videre samarbejde ud i fremtiden, fortæller Rikke Frost i en pressemeddelelse.

R Frost.jpg
Foto: LE KLINT

Hovedværket i den nye serie bliver naturligvis den flotte papirslampe fra programmet, som dog har fået enkelte tilretninger. Det helt særlige kendetegn ved lampen er, at mønsteret er vendt 90 grader, ligesom pliséerne er sammensat på ny vis.

Og det er netop Rikkes kreative hjerne, der imponerer Kim Weckstrøm Jensen, CEO hos LE KLINT.

- Rikke er virkelig dygtig. Hun har blik for det originale formsprog og sans for taktile egenskaber, så jeg er meget glad for dette samarbejde - vi er overbeviste om, at dette kun bliver begyndelsen til noget nyt og spændende, siger Kim Weckstrøm Jensen.

LÆS OGSÅ: Smukke designerlamper, der kan lyse dit hjem op

I det daglige designer Rikke Frost møbler under sit eget navn, og hendes samarbejder tæller blandt andre Tempur, Skagerak, Cane-Line, Warm Nordic, Bolia - og nu også LE KLINT.

Lampeserien CALEO kan købes til september. Du kan allerede nu se den tilrettede version i LE KLINTS Flagship Store & Showroom.

Anbefalet til dig