Gødning
SPONSORERET indhold

Gødning: Her er 8 overraskende ting, du kan bruge

Gødning er ”mad” til jorden og dine planter, og hvis du vil have en masser af farverige blomster og hjemmedyrkede grøntsager fra din have, kommer du ikke uden om at gøde dine planter. Men du behøver ikke, at bruge kemikalier for at give dem den rette næring. Få tip til, hvordan du nemt kan lave bæredygtig og økologisk gødning.

Af:: Pernille Lewinsky Kofoed Foto: Getty Images
16. mar. 2022 | Bolig | ALT.dk

Når du skal så og plante alt fra tomater, kartofler og asparges til blomster og bærbuske, er det vigtigt at give dine planter en hjælpende hånd med gødning. Gødning er nemlig med til at give dine planter de mineraler og næringsstoffer, de har brug for, for at de kan vokse og blive sunde. Du kan købe både kunstig og organisk gødning i de fleste byggemarkeder eller planteskoler. Men rent faktisk kan du også nemt fremstille din egen gødning.

I naturen findes planter og urter, der kan give dine planter de vigtige næringsstoffer, de har brug for, ligesom du kan genbruge rester fra husholdningen, fx æggeskaller og kaffegrums, til at fremstille din egen super gødning. Og udover at du sparer penge ved at fremstille din egen gødning, så er den også både bæredygtig og økologisk.

LÆS OGSÅ: Ukrudt eller plante? Sådan bliver du klogere på ukrudtet i din have

Kilder: Idenyt, Bolius, Haveselskabet, gratisgødning.dk

Anbefalet til dig