Signe Helene sommerhus himmelkrogen
SPONSORERET indhold

"I det øjeblik jeg så huset, følte jeg, at det opfyldte alle mine forestillinger om et sommerhus"

Blot ti minutter fra Ebeltoft strand og tæt på Mols Bjerge ligger dette lille røde sommerhus, der var kærlighed ved første blik. Kom med indenfor i ”Himmelkrogen” - et lille træhus, hvor lyset og enkeltheden er i fokus, og hvor genbrug, arvestykker og bæredygtighed har været vigtige kodeord i indretningen.

Af: Pernille Lewinsky Kofoed Foto: Privat
24. jun. 2022 | Bolig | ALT.dk

Da Signe Helene skulle købe et sommerhus til hende og hendes søn var det vigtigt, at huset ikke var alt for stort, men emmede af hygge. Og alt det og meget mere har hun fundet i ”Himmelkrogen”. Huset, der ligger tæt på stranden og det skønne Mols Bjerge, er åbent og lyst, og de mange store døre, der åbner op ud mod haven og terrassen, forbinder stuen med uderummet og inviterer solens stråler ind. Signe har kaldt sit sommerhus Himmelkrogen på grund af husets mange små kroge, der på samme tid levner mulighed for at være sammen og trække sig, hvis man har brug for lidt alenetid.

Kom med indenfor i @himmelkrogen, der er denne uges sommerbolig.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Signe Helene og er 36 år. Jeg har sommerhuset “Himmelkrogen” sammen med min søn på snart 8 år. Jeg har altid arbejdet med marketing og kommunikation, men arbejder i dag med ESG (bæredygtighed, social ansvarlighed og virksomhedsledelse) i en investeringsbank. Til daglig bor vi til leje i en skøn lejlighed på Frederiksbjerg i Aarhus.

Stue
Fra stuen er der direkte forbindelse til uderummet og solens stråler.

Hvornår købte du sommerhuset?

I sommeren 2021 tog jeg beslutningen om, at jeg ville finde et sommerhus, og kort efter fandt jeg det lille røde sommerhus. Jeg så ikke på andre sommerhuse, for jeg følte med det samme, at det her opfyldte alle mine forestillinger om et sommerhus.

Det var vigtigt for mig at finde et sted, som ikke var for stort, men hvor indretningen passede til vores lille families behov, og som selvfølgelig emmede af hygge. Sommerhuset har et halvåbent køkken i forbindelse med stue og spisestue og terrassedøre ud til en terrasse, der går hele vejen rundt om huset. Og så er der en dejlig have, der er indhyllet i store træer, som er så karakteristiske for området og med masser af plads til at lege, spille havespil og hygge ved bådpladsen.

Hvorfor købte du et sommerhus?

Fordi jeg ønskede en pendant til byens puls og ikke mindst få mulighed for at åbne op ud til en have og terrasse, hvor der var lidt længere til naboer og højere til himlen. Da jeg bor til leje i Aarhus, var det også vigtigt at få et sted, jeg kunne kalde mit eget. Et sted der er mig, og som jeg selv kan sætte mit præg på.

Jeg har ikke grønne fingre og er heller ikke superhandy, men jeg forsøger at leve efter Pippis ord, “det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt”. Det jeg ikke selv kan, det kan jeg lære eller få hjælp til og heldigvis er min søn også rimelig ferm med en skruetrækker, så han har bl.a. samlet havebord og bænk.

Det blå værelse
Kunsten i det blå værelset er små quilt og patchwork stofrester sat i ramme.

Hvor ofte bruger du det?

Jeg bruger sommerhuset så ofte det kan lade sig gøre og cirka et par gange om måneden. Det første halve år gik alle weekender med renovering, så nu glæder vi os til at holde vores første sommer i sommerhuset.

Platter på væggen
Her titter solen ind på de fine platter, som Signe har hængt op som små kunstværker.

Beskriv din stil

Da jeg overtog sommerhuset, var der store tunge mørke møbler og lange mørke gardiner i alle rum. Jeg elsker lyse og indbydende rum, så lyset skulle være i fokus, ligesom jeg ønskede at holde det let og simpelt. Det er vigtigt for mig ikke at bare at gå ud og købe nyt men i stedet tænke bæredygtigt, så rigtig meget er genbrug, arvestykker og loppefund.

Lyserøde værelse
Det lyserøde værelse. 

Hvad har du ændret?

Selvom det ikke var en del af planen, blev jeg kort efter overtagelsen nødt til at renovere badeværelset, da kloakken viste sig at være i stykker. Det er jeg utrolig glad for nu, da det nok er husets største forvandling. Jeg havde svært ved at skulle bruge penge på sådan et dyrt rum, fordi det ikke er der, man opholder sig mest, men jeg har valgt nogle materialer, som holder på sigt. Farven på væggen kan ændres og tones op og ned efter humør, men fliser og møbel er klassisk moderne. Ellers har jeg malet, malet og malet og brugt en masse tid på at udbedre skader og indrette. Der mangler stadig flere større ting som fx køkken og gulv, men det må komme hen ad vejen.

Badeværelse
En defekt kloak gjorde at parret måtte renovere badeværelset. Badeværelsesmøblet er fra Sønderborg Bad og Prestige.

Hvad er dit yndlingsrum?

Det er stuen. Både på grund af lyset der strømmer ind fra terrassedørene, men også på grund af muligheden for at lukke dørene op og på den måde lade uderummet gå i ét med leverummet. Når man bor i lejlighed, er det en kæmpe luksus, og jeg har flere gange måtte nive mig selv i armen over, at sommerhuset har tre udgange til haven og terrassen.

Stuen
Stuen er Signes yndlingsrum.

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af dit hjem?

Til daglig bor vi i en klassisk gammel aarhusiansk lejlighed med skæve gulve, et gammelt køkken, stuklofter og stue en suite. Indretningen er mere praktisk og noget mere farverig. Jeg er vild med kunst og kultur og det tror jeg, at vores hjem i Aarhus bærer præg af.

Hvad er din bedste investering?

Selvom man ikke kan kalde det en investering, så har jeg altid drømt om et rundt spisebord, og det gav perfekt mening at have det i den lille krog, der udgør spisestuen. Jeg var heldig at finde det smukkeste gamle spisebord for næsten ingen penge. Her kan hele familien samles til fester, sammenkomster og hyggelige aftener, når det er for koldt til at sidde ude.

Spisestue
Når det er for koldt at sidde udenfor, så samles familien rundt om dette runde spisebord.

Hvilke tre ting betyder mest?

  1. Bakkeholderen, der er broderet med korssting. Farverne er så fine og velbevarede, og så er det et arvestykke, som jeg har efter min morfars brors hustru.
  2. Det quiltede tæppe, jeg selv har lavet. Det var oprindeligt et coronaprojekt, men lige siden har jeg haft symaskinen stående fast fremme og laver patchwork-tæpper og mindre syprojekter.
  3. Jeg er rigtig glad for slagbænken, som en ven af mine forældre har bygget ud fra min tegning. Den passer perfekt til spisebordet, og så rummer den masser af opbevaringsplads.
Bakkeholder
Den fine broderede bakkeholder er et arvestykke.

Er der et særligt køb, du drømmer om til sommerboligen?

Jeg drømmer om at få (læs: bygge) en pergola - en overdækket terrasse - som man kan bruge til at forlænge sommeraftenerne med, og som kan give skygge og læ for vinden. Med lanterner, lyskæder, puder, plaider og grønne planter der vikler sig, kunne det blive en fin oase til hygge med familie og venner. 

Terrasse
Signe drømme om et overdækket uderum, som kan forlænge sommeraftenerne.

Når jeg træder ind i mit sommerhus, så …

…bliver jeg glad, sådan helt ind i sjælen. Og jeg føler mig hjemme, fordi det er noget, som jeg har skabt selv. Jeg glæder mig til at skabe en masse minder sammen med min søn, min familie og vores venner.

Baenk_1.jpg
Slagbænken har Signe selv tegnet. Den rummer masser af opbevaringsplads.

Mine 3 bedste tips til området

  1. Maltfabrikken i Ebeltoft. Her kan man tage ungerne med, besøge biblioteket, købe streetfood og se Ebeltoft fra oven.
  2. Mikrobageriet Simons brød i Rønde, fordi jeg selv nørder surdej, og så kan man få de lækreste surdejsstykker og skønne kager.
  3. Apelgren og Jords Coffee i Ebeltoft. En hyggelig café på havnen blandt fiskekuttere, lystbåde, fiskerestauranter og små butikker.

Følg @himmelkrogen her: