Boligindretning
SPONSORERET indhold

"Jeg elsker mødet mellem forskellige epoker og forsøger at ramme det i min indretning"

Lad dig inspirere af Marie Gas og hendes sikre sans for at mikse møbler fra forskellige epoker.

Af: Julia Mincarelli og Mathilde Rude Foto: Birgitta Wolfgang Drejer/Sisters Agency
28. jun. 2017 | Bolig | BoligLiv

Det unikke, enkle og moderne kendetegner Marie Gas’ lejlighed i Paris.

– Stemningen i min lejlighed er en symbiose mellem etniske håndlavede ting og moderne design, fortæller Marie og fortsætter:

– Jeg elsker mødet mellem forskellige epoker og forsøger at ramme det i min indretning som f.eks. ved at kombinere en chaiselong fra 1800-tallet med et skrivebord tegnet i 1950’erne. Men altid med det enkle for øje. Man skal ikke overlæsse. At bo enkelt stiller dog større krav til ens valg, som derfor skal være ret præcise fra starten! Marie er grundlægger af de franske trendsættende modebutikker By Marie, og hun har altid haft sans for at sammensætte farver og materialer. I 60’erne skabte Maries far, André Gas, smykkemærket Gas Bijoux, og i dag er Marie en del af den kunstneriske ledelse af smykkehuset. At rejse for at finde inspiration har derfor altid været en vigtig del af hendes liv.

Rejserne giver også ideer til Maries indretning, og det gør loppemarkeder i Paris og Sydfrankrig, besøg hos antikvitetshandlere, arkitektur og kunst også.

Varme i de hvide rum

Marie har sammen med en indretningsarkitekt lavet en omfattende ombygning af sin toetages lejlighed, så den nu er lys, luftig og med en rummelig atmosfære.

Rummeligheden understreges af en skøn terrasse så fyldt med frodige grønne planter, at man næsten kan glemme, at man er midt i en storby, når man sidder derude.

De synlige bjælker i lejlighedens lofter vidner om, at ejendommen er gammel, mens Marie har integreret nutiden i indretningen med indbyggede skabe, marmor og store flader med egetræ, et gennemgående materiale i Maries hjem. Træet er anvendt på minimalistisk vis i bl.a. køkkenet og i et par indbyggede bogreoler, og det skaber varme i de hvide rum.

Her er mange fund med deres helt egen historie, som sofabordet af Eero Saarinen, der har stået hos Maries forældre, eller kunstværkerne, hvoraf mange er gaver til Marie fra hendes kunstnervenner – alt sammen ting, som gør stilen personlig og særegen for Marie.

Sofa.jpgEn lys og luftig sommerstemning hersker i Maries smukke lejlighed. Det ses tydeligt, at Marie har valgt hvert møbel med hjertet og godt tør blande stilarter! Et marokkansk tæppe afgrænser sofa-området. Eero Saarinen sofabordet har tilhørt Maries forældre.

Terrasse.jpg
Frodigt og grønt med orange flagermusstole fundet på et loppemarked. Med planter og træer har Marie Gas skabt en hel unik terrasse med havefornemmelse midt i Paris. Her tilbringer hun ledige stunder med te, bøger og gode venner.

Kontor.jpgI stuen er der også blevet plads til Maries vintage skrivebord af Pierre Paulin, en stol og en skrivebordslampe – alt fra 50’erne og 60’erne.

TIP
Du kan opnå den samme uhøjtidelige stemning ved at stille billeder med samme farveholdning på et bord eller hylde, så de overlapper hinanden.

Spisestue.jpgEt tæppe hentet i Marokko samler farverne fra det enkle vintage spisearrangement op. Det består af et skandinavisk bord med hollandsk udtræk og sorte og røde stole, Superleggera, af Gio Ponti. For at udnytte rummet maksimalt har Marie fået bygget en nærmest usynlig skabsvæg.

Koekken.jpgKøkkenet i egetræ og marmor står i åben forbindelse med stuen og glider stilfærdigt ind i resten af lejlighedens indretning og farver. Blå keramik og glas står som farverige skulpturer midt i de sarte nuancer.

Trappe.jpgGangen ovenpå er smuk, enkel og nærmest minimalistisk. Et stort spejl reflekterer lyset fra vinduerne. Døren til højre åbner ud til terrassen.

Stue.jpgEn indbygget bogreol i lyst egetræ skaber en fin sammenhæng med køkkenet, der også er i eg – anes yderst til højre. En sort skænk står som kontrast til den hvide sofa og stolene fra serien Ghost fra Gervasoni – fås bl.a. hos 1000chairs.com. Standerlampen af Wegner bruges som læselys.

Anbefalet til dig