Boligindretning
SPONSORERET indhold

Da Saras forældre købte huset for 12 år siden, var det en flad 70’er-æske med brun beklædning

Solen vælter ind og bader alt i det fineste lys i Sara Falbys hyggelige sommerhus på Djursland.

Foto: Tia Borgsmidt
02. aug. 2017 | Bolig | BoligLiv

Kun 500 meter fra Fjellerup Strand på Djursland ligger det yndigste sortmalede træhus. Når man træder indenfor, er der lyst og indbydende med en indretning i en let og nordisk stil. Men sådan har det bestemt ikke altid været. Da Saras forældre købte huset for 12 år siden, var det en flad 70’er-æske med brun beklædning. Papirtynde vægge, bittesmå rum og et kedeligt køkken. Alt blev fjernet, så kun de udvendige mure stod tilbage. Der kom nyt tag samt flere kvadratmeter til, og den brune facade blev udskiftet med sortmalet træ. Og et par år senere kom der til at stå et nyt navn på skødet, da Sara fik lov at købe sommerhuset.

Arbejde og fritid

Sara arbejder i familievirksomheden Falby Design, hvor også hendes forældre er tilknyttet. Hun tager derfor jævnligt turen fra København til Djursland, hvor hovedkontoret ligger.

– Mine forældre fik slet ikke brugt sommerhuset nok, og jeg havde brug for et sted at være, når jeg skulle til Jylland og arbejde. Så det var heldigt, at jeg kunne overtage det. Jeg nyder at have et sted at bo, når jeg skal hen på  hovedkontoret, og her er en vidunderlig arbejdsro, fortæller Sara, som også bruger sommerhuset til afslapning med familien i weekender og ferier.

– Her er den skønneste natur året rundt, og man har næsten altid den dejlige strand for sig selv. Selve sommerhuset ligger på en vild grund omgivet af store træer. Og sommetider får vi besøg af en kronhjort i haven.

Nordisk æstetik

Sommerhuset er indrettet med masser af loppefund, kurvestole, og hvidmalede kommoder – og selvfølgelig også med mange ting fra Falby Design, da Sara synes, tingene passer perfekt ind i sommerhusstilen.

– Falbys vision er at hylde det æstetiske i skandinavisk design og interiør og at få den helt særlige nordiske stemning frem. Og det synes jeg, er lykkedes rigtig godt i sommerhuset, fortæller Sara. Hun bor til dagligt i en lejlighed på Frederiksberg, hvor stilen er lidt mere urban.

– Et sommerhus er en perfekt chance for at få lov at bo anderledes end derhjemme. I hverdagen er det design og funktionalitet, der gælder. I sommerhuset er det ren hygge – og det bliver kun bedre af, at solen skinner og sommerferien venter lige om hjørnet.

I den lille entre hænger en flot gammel knagerække fra et loppemarked.  Kanvasshopperen samt kurven er fra Falby Design.

Der er et fantastisk lysindfald i karnappen, hvor der også er indrettet en lille spiseplads. Her sidder Sara ofte og nyder udsigten til naturen. Stole og skind er fra Falby Design, og den mønstrede puf er fra House of Rym. Bordet er et loppefund.

På slagbænken har Sara mikset nye puder med læderhåndtag fra Louise Smærup med betræk syet af antikke kludetæpper fra Sverige.

Ved spisebordet er der indrettet med forskellige stole, som er malet i samme farve. Den brune er en Wienerstol. Billedet af Britt Lundberg købte Sara for sine sparepenge, da hun var teenager. Vitrineskabet er fundet på loppemarked og efterfølgende malet lyseblåt.

Det gamle engelske rullebord i rattan stammer fra dengang, Saras mor boede i England. Den lille grønne reol er fra Ib Laursen.

Det lille vitrineskab og lokkeanden ovenpå er et loppefund. Vaserne og træhuset er fra Falby Design.

Hvor sommerhuset tidligere bestod af små mørke rum, har det nu et stort åbent opholdsrum med køkken. Her vælter det ind med lys, og der er masser af albuerum og højt til loftet.

Der er kort vej til en kold dukkert,når sommervejret arter sig.

Kurvestole og skind er fra Falby Design. Puffen er fra House of Rym.

I en karnap i stuen er der bygget en daybed som alternativ til en stor sofa, der ville tage meget plads i rummet. Daybedden kan også bruges som en ekstra soveplads.

Soveværelset er indrettet helt enkelt med dobbeltseng og rosafarvet tæppe fra Falby Design.

Begge soveværelser er indrettet lyst og indbydende. Puderne er syet af gamle dynebetræk, og det lille billede er lavet af den japanske kunstner Yoshitomo Nara.

Så er der serveret! Dækservietterne er i søgræs og fra Falby Design.

I en gammel fransk mælkekande er der sat markblomster fra nærområdet. Lågkrukken og marmorbrættet er fra Falby Design.

Anbefalet til dig