Studentergilde
SPONSORERET indhold

9 skønne ideer til studenterfesten

Bøgegrene og røde og hvide farver hører sig til, når studenterne springer ud, og eksamen skal fejres.

Af: Birgit Kaarvig Foto: Claudi Thyrrestrup
19. jun. 2021 | Bolig | Hendes Verden

Skriv festindbydelsen som et eksamensbevis på computeren, og pynt med bånd og et laksegl. Klip 20 cm bånd, læg båndet dobbelt, og placer det nederst på indbydelsen. Hold lakstangen over flammen fra et stearinlys, til spidsen er helt smeltet, og tør lynhurtigt lakken af i papiret ved båndet. Pres seglet ned i lakken, mens den endnu er flydende. 

Tape færdigkøbte minihuer fast på pindene, og lav selv små kokarder af 17 cm rødt og hvidt bånd. Sy båndet sammen til en ring på maskinen. Sy en rynketråd i langs båndets ene kant – brug dobbelt sytråd, og sy i hånden. Rynk sammen, og bind en knude. Tape kokarden fast på pinden. 

Pynt bordet med blomsterkranse bundet af røde og hvide blomster suppleret med grønne blade. Kransene er lynhurtige at binde og kan laves dagen inden festen. Mæt en oasiskrans med vand. Læg den på et fad. Klip stilkene af blomsterne, 2 cm fra hovederne. Vi har brugt gerbera og nelliker. Stik blomsterne ind i oasiskransen forskudt, så den dækkes. Dæk små huller med grønne kviste.

Dæk op med hvid dug, rød løber og en blomsterdekoration med røde og hvide blomster. De små studenterhuer forsynes med navn og fungerer som bordkort. Brug hvide tallerkener, og suppler med så meget rødt som muligt. 

Det er festligt med en rød løber med hvide prikker midt på bordet. Til en ca. 3 m lang bordløber skal du bruge 50 cm prikket stof 146 cm bredt. Klip stoffet i 2 baner på 25 cm. Sy banerne sammen, og pres sømrummet fra hinanden. Pres 1 cm’s sømrum til vrangen, og sy med en kantstikning. Sy båndet på med stikninger langs kanten. 

Velkomstdrikken bør ikke være for stærk – fortynd vinen med danskvand og ananassaft, og server den iskold. Bland 2 flasker rosévin med 0,5 l  danskvand og saften fra en dåse ananas. Skær ananasserne i små stykker, og kom dem i bowlen. Læg et frossent jordbær i hvert glas, lige inden drikken hældes over. Portionen passer til ca. 8 personer.

Lad alle gæsterne få en side hver til at skrive en sjov hilsen på. Bogen kan altid senere suppleres med fotos fra festen. 

Rosetten med korset forrest på studenterhuen kaldes en kokarde. Kokarden forrest i billedet er ægte, mens de øvrige er hjemmelavede. Sy et 20 cm langt og 2,5 cm bredt rødt grosgrainbånd sammen til en ring. Sy en rynketråd i langs den ene side, og rynk ind. Bind de to trådender sammen. Gentag med et stribet bånd, der er 15 cm langt og 1,5 cm bredt. Læg den lille ring oven på den store, og hæft dem sammen. 

Hendes Verden nr. 23/2008

Anbefalet til dig