tørrede blomster
SPONSORERET indhold

Tørrede blomster: 10 smukke måder, du kan bruge dem til kreative gaver

Tørrede blomster er utroligt smukke og har den store fordel, at de holder (næsten) for evigt. En buket er oplagt at binde, men der er masser af andre ideer til, hvordan du kan bruge de tørrede skønheder kreativt.

Af:: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser
30. nov. 2022 | Bolig | BoligLiv

1. Skulpturel buket

Evighedsblomster_01.jpgEn voluminøs buket af tørrede blomster er et lille kunstværk. Denne buket er ikke bundet, men holder formen med oasis i vasen. Stilkene er stukket tilfældigt i, dog med de højeste i midten og de laveste forrest. Bregner, græsser og andre skulpturelle planter er oplagte at bruge, og tit kan du finde en enkelt smuk stil hos blomsterhandleren, som kan bruges som center piece.

2. Gave med personlighed

Evighedsblomster_02.jpgEn gave til en kær ven bliver nemt smuk og personlig med et kønt bånd og et par tørrede stilke. Brug, hvad du har i haven, og tilsæt eventuelt en enkelt indfarvet stilk fra blomsterbutikken.

3. Blomsterværk

Evighedsblomster_03.jpgBrug pressede blomster til personlige kort eller ligefrem kunstværker til væggen. Lad blomsterhovederne danne forskellige motiver eller former. En cirkel er nem, men du kan også danne fx et dyr eller et bogstav og hænge det på børneværelset i en smuk ramme.

4. Blomstrende hilsen

Evighedsblomster_04.jpgKreer de fineste små gavemærker med tørrede blomster, som du limer på manilamærker med en limpistol eller kontaktlim. Du kan både bruge pressede blomster, tørrede blomsterhoveder og små dekorative blade. Manilamærker kan fx købes hos Søstrene Grene.

5. Blomstersæbe

Evighedsblomster_05.jpgLav nemt smukke sæbebarrer med blomster. Sæberne her er med hyben- og citrongræsolie og lavet af DIY-sæt fra Kit Company. Massen smeltes i en gryde, duftolien tilsættes, og den hældes i en form. Pynt med blomster fra haven, og sæt massen i køleskabet et par timer. Du kan bruge formen, som følger med kittet, eller små plastikbøtter og andre former fra køkkenskabet.

6. Hårblomster

Evighedsblomster_06.jpgPå få minutter kan du lave den fineste hårpynt til den store fest. Lim tørrede blomsterhoveder på et spænde eller en hårkam med en limpistol eller kontaktlim. Vupti, du er klar til fest! Hårklemmer fås i fx Matas.

7. Pres de sarte

Evighedsblomster_09.jpgLangt fra alle blomster egner sig til at tørre, da bladene kan være for tynde og skrøbelige. Det gælder specielt mange grøftekantsblomster, som dog i stedet er perfekte at presse. Læg dem imellem to stykker køkkenrulle og ind i en bog med noget tungt ovenpå i cirka tre uger, så har du den fineste pynt til fx kort og gaver eller et bogmærke.

Når blomsterne er helt tørre, kan du give dem lidt hårlak, så farven holder endnu længere.

8. Farverig håndvask

Evighedsblomster_08.jpgDrys lidt af dine tørrede blomsterhoveder i en sæbedispenser i klart glas sammen med flydende håndsæbe. Her har vi brugt tørret brudeslør, men lavendler, sankthansurt og halmblomster er også gode til formålet. Smukt og dekorativt.

9. Flora på forrådsglas

Evighedsblomster_09.jpgDu kan skabe et smukt lille stilleben ved at opbevare dine tørrede blomsterhoveder i forskellige syltetøjsglas, indtil de skal bruges. Sørg for, at blomsterne er helt tørre, inden du lukker låget til – eller lad det eventuelt stå på klem.

10. Søde sojalys

Evighedsblomster_10.jpgLysene er lavet af et DIY-sæt fra Kit Company, som indeholder blandt andet soyavoks, væger, små glas og en vejledning. Voksen skal blot smeltes i et vandbad og hældes på et glas med en væge i bunden og med tørrede blomster i. Bind gerne et smukt bånd om glasset, inden du tænder dit lys.

Anbefalet til dig