Balaclava hue
Foto: Getty Images

Sådan strikker du en balaclava hue

Når kulden for alvor bider, er det rart med en lækker varm hue.

Strikket balaclava hue

Garn: Dobbelttråde af Extrafine merino 90 100% Wool Superwash fra Hjertegarn

Forbrug: 4-6 nøgler i alt: 1/2 nøgler af hver farve hvis den strikkes i striber.

Pinde: rundpind nr. 10 /40cm. Strømpepinde nr.10 / 5.stk

Forkortelser: Vr= vrang og vrangside R= ret og retside m= masker p= pinde sm= sammen arb.= arbejdet.

Vask: Vaskes i lunkent vand i hånden og klemmes fri for vand. Lægges til tørre flad og formet på et sugende underlag/ håndklæde.

Montering: Hæft alle tråde. Buk kanten i bunden om på vrangsiden og sy den fast med løse sting og enkelt tråd. Hækl evt. en kædemaskekant rundt om ansigtsåbningen hvis den er for løs.

Balaclava hue grøn

Str. S – M - L

Slå 50-55-60 m. op med dobbelt tråd på rundpind nr. 10 og saml dem til en ring.

Halskant

Der strikkes nu 5 p. R. i den farve som halskanten ønskes at have.

Vend arb. mod uret, og strik derefter 1.p.R på Vr. siden. Evt. kan denne strikkes i en anden farve, hvis ønsket. Denne er nu ombukningskant kant for halsen.

Vend arb. Vælg igen basisfarven for halskanten og strik igen 5 p. af denne på R.siden. Nu fortsættes enten i samme farve, eller i striber med 1.p. i hver farve på R.siden, og der strikkes hhv. 15/20/25 R.pinde yderligere. Enten ensfarvet eller i striber. HUSK: udgangspunktet for enhver pind altid er midt bag.

Nu skal der lukkes af til ansigtsåbning

Fra midt bag strikkes 17/19/21 R. Luk 16/17/18 m. løst af. Strik igen 17/19/21 R. Derefter strikkes frem og tilbage hhv. R og Vr.: ialt 5 pinde. Slut af med en Vr. pind. På beg. af næste R. pind slås nu de manglende hhv. 17/19/21 masker op til ansigtsåbningen således at der igen er 50/55/60 m. på pinden. Dette gøres med den farve garn som nu skal bruges, hvis striber ønskes. Strik herefter hhv. 15/20/25 pinde R i ensfarvet eller striber. HUSK: stribeskiftet foregår altid midt bag.

Nu skal der lukkes af til puld

Fordel nu de 50/55/60 m. på 4 strømpepinde med ca. samme antal masker på hver. Start fra midt bag og husk at strikke striber fortsat, hvis ønsket. Fra nu af strikkes der rundt på disse. Strik med den 5.p.

1.omg: 1.R – 2R sm, strik indtil der er 3m tilbage på pinden, 2Rsm -1.R. Det samme på de andre 3 p. 

2.omg: strik ret hele runden rundt.

3.omg: som 1.omg.

4.omg: som 2.omg

Fortsæt således indtil der er 6/7/8 m. tilbage i alt på pindene. Luk af ved at trække en tråd gennem disse sidste masker. Træk til så hullet lukkes.

Montering: se ovenfor. Det er vigtigt at alle tråde hæftes pænt på bagsiden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Strikkeopskrifter