Hæklet taske af et garnnøgle
SPONSORERET indhold

Fin hæklet clutch: Du skal kun bruge et garnnøgle

Hækl en oldemorfirkant af blot et nøgle garn, og fold den til en fin lille kuverttaske.

Af: Stine Hoelgaard Johansen Foto: Klaus Rudbæk
13. apr. 2021 | Håndarbejde | Hendes Verden

Lille hæklet taske

 

Garn: 1 ngl Cotten 8 fra Mayflower.

Mål: 18 x 14 cm.

Hæklenål: Nr. 2½.

Tilbehør: Stof og en smuk knap (25 mm).

Ananas (A): *Slå garnet om nålen, og stik nålen under lm om på bagsiden, og træk garnet med tilbage, slå om, og træk igennem 2 løkker*, gent fra * til * 4 gange i alt = 5 løkker, slå om, og træk igennem alle 5 løkker = 1 løkke.

Hækl 8 lm, som samles med 1 km til en ring. På 1. og 2. omg startes forskelligt, på 1. omg indgår de første 3 lm i 1. ananas, mens der på 2. omg startes med 5 lm. På de resterende omg startes med 3 lm. 1. omg: 3 lm, *slå garnet om nålen, og stik nålen under lm om på bagsiden, og træk garnet med tilbage, slå om, og træk igennem 2 løkker*, gent fra * til * 3 gange i alt = 4 løkker, slå om, og træk igennem alle 4 løkker. Hækl *5 lm (= hjørne), A, 2 lm, A, gent fra * til * 3 gange i alt og slut med 5 lm, 1 A, 2 lm og 1 km i 3. lm i starten af omg. 2. omg: 5 lm, *om hjørnet hækles [A, 2 lm, A], 2 lm, fortsæt hen langs siden af firkanten med at hækle 3 stgm om de 2 lm på forrige omg, 2 lm, gent fra * til * 3 gange, og slut omg med at hækle [A, 2 lm, A] om sidste hjørne, 2 lm, 2 stgm om de sidste 2 lm på forrige omg, og 1 km i 3. lm i starten af omg. 3. omg: 3 lm, om de første 2 lm på forrige rk hækles 2 stgm, 2 lm, *om hjørnet hækles [A, 2 lm, A], 2 lm, fortsæt hen langs siden af firkanten med at hækle 2 stgm om de 2 lm på forrige omg, 3 stgm over de 3 stgm på forrige omg, og 2 stgm om de 2 lm på forrige omg, 2 lm, gent fra * til * 3 gange, og slut omg med at hækle [A, 2 lm, A] om sidste hjørne, 2 lm, 2 stgm om de sidste 2 lm på forrige omg, 2 stgm over de 2 stgm på forrige omg og 1 km i 3. lm i starten af omg. 4. omg: 3 lm, hækl 2 stgm over de 2 stgm i starten af omg, 2 stgm om de 2 lm på forrige omg, 2 lm, *om hjørnet hækles [A, 2 lm, A], 2 lm, fortsæt hen langs siden af firkanten med at hækle 2 stgm om de 2 lm på forrige omg, 7 stgm over de 7 stgm på forrige omg, og 2 stgm om de 2 lm på forrige omg, 2 lm, gent fra * til * 3 gange i alt, og slut omg med at hækle [A, 2 lm, A] om sidste hjørne, 2 lm, 2 stgm om lm på forrige omg, 4 stgm over de 4 stgm på forrige omg, og 1 km i 3. lm i starten af omg. Fortsæt med at hækle 4. omg, men med 4 stgm mere på hver side for hver omg, til der i alt er hæklet 14 omg (inkl. 1. omg). NB! På sidste omg hækles 6 lm (= trense til knap) i firkantens 3. hjørne.

Hæklet taske af et garnnøgle

Montering: Ret firkanten op ved at hive ud i hvert hjørne, og damp arb forsigtigt. Klip en firkant i stof til for i de samme mål som den hæklede firkant. Pres et sømmerum på ½ cm hele vejen rundt. Sy foret fast med sytråd hele vejen rundt langs den hæklede firkant, en omg inde. Fold firkanten som en kuvert, og hækl sammen med fm i bagerste maskelænke. Sy en smuk knap fast ca. 2 cm fra kanten. 

Hendes Verden nr. 15/2018

Anbefalet til dig