Hækl selv: Taske i glade farver fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Hækl selv: Taske i glade farver

Få plads til alle indkøbene i denne smarte hæklede shopper.

Af: Elisabeth Kruse Foto: Jacqueline Fluri
15. mar. 2016 | Håndarbejde | Hendes Verden

**

Hæklet taske i glade farver

 

Str.: Ca. 40 cm bred og ca. 32 cm høj (inkl. kant).
Garn: Cotton Baby, 1 ngl i hver af flg. farver: gul (fv 114), rød (fv 322), grøn (fv 826), lyserød (fv 406), lilla (fv 616) rosa (fv 410) og grå (fv 710) fra Gepard Garn.
Kvalitet: 100 % bomuld. 50 g = 178 meter.
Hæklenål: Nr. 3.
Hæklefasthed: 25 m og 26 rk i fm på nål nr. 3 = 10 x 10 cm. Passer hæklefastheden ikke, må der prøves med en finere eller grovere nål.
Bemærk: Tasken hækles i ét stykke i fm afbrudt af enkelte rk stgm placeret tilfældigt. Der skiftes mellem 7 forskellige farver i vilkårlig rækkefølge, hvor der kun hækles én enkelt rk med hver fv.

LÆS OGSÅ: Hækl selv: Taske i boblemønster

Hæklet taske i glade farverHækl 175 lm med lyserødt garn (= ca. 60 cm i bredden). Beg i 2. m fra nålen, og hækl 1 rk fm (se Bemærk). Skift til rød, vend med 2 lm, og hækl 1 rk fm (sørg for at hækle hen over garnenderne efterhånden, så du slipper for at hæfte dem alle til sidst). Fortsæt således med at hækle én rk i hver fv, idet du blander farverne, som du synes. Bemærk, at der hækles rk af fm, der af og til brydes af en enkelt rk stgm (hvor den første stgm på rk erstattes af 3 lm). Hækl, til stykket måler 41 cm.

Montering: Fold stykket på den lange led, og hækl siderne sammen med 1 rk fm i hver side – her er der hæklet med den farve, der passer til striben, der hækles i.

Øverste kant: Hækles med mørkegrå. Hækl 60 fm langs taskens åbning ved at hækle 1 fm for ca. hver 3. rk, således at tasken rynkes ind foroven. Hækl 8 rk fm, hvor der vendes med 2 lm.

Hank: Fortsæt nu med at hækle fm over de yderste 8 m i den ene side af kanten, til hanken måler ca. 50 cm. Hækl hanken fast til de yderste 8 m i kantens modsatte side med en rk fm fra vr-siden af arb. Hækl kant og hank på samme måde på den anden side af tasken.

Hendes Verden nr. 11/2015

Anbefalet til dig