Lærke Bagger

Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann Lærke Bagger er inspireret af Summer of Love i 1967 i sin striktop.

Striktoppen

DIY: Sådan strikker du en af Lærke Baggers smukke striktoppe

Lærke Bagger, der er kendt for sine humoristiske strikdesigns, har kreeret en opskrift på en striktop og delt den med os, så du kan gøre det selv.

Lærke Baggers signatur er humoristiske strikdesigns, der blandt andet forhandles i Holly Golightly i København. Den 35-årige designer har en master i strikdesign fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, er kreativ leder af garnfirmaet Hjertegarn og har designer denne striktop med inspiration i hippiernes Summer of Love. Brug den alene eller over en (langærmet) t-shirt eller skjorte.

“Jeg er inspireret af Summer of Love i 1967. En tid med optimisme, positivitet og kærlighed mellem mennesker, til livet og sommeren. Jeg har forsøgt at lave et design, der er naivt, opmuntrende, feminint og fremfor alt sjovt. Toppen er god som begynderprojekt og giver rig mulighed for at lege med udtrykket og din personlige stil gennem valg af perler og farverne på striberne.”

LÆS OGSÅ: Lærke Bagger: "Jeg bruger de gamle teknikker til at lave nye, moderne ting"

Striktop fra Lærke Bagger

Størrelse

Str.: S (M) L (XL)

Materialer

Garn: Merino cotton og silk kid mohair fra Hjertegarn
Modellens brystvidde: ca. 92 (98) 104 (110) cm

Garnforbrug

3 (3) 4 (4) ngl merino cotton fv 100, 1 (1) 2 (2) ngl silk kid mohair fv 1003, 1 (1) 1 (2) ngl silk kid mohair fv 6995

Pinde

Rundpind nr. 6 og 4 og strømpepind nr. 4

Strikkefasthed 

Ca. 15 m og 22 p i glat på p 6 = 10x10 

Perler

12 -16 perler i forskellige størrelser, der kan trækkes på stropperne, købt hos Beadhouse.dk

Bemærkninger

Toppen er strikket rundt på rundpind op til armhulen, hvor den er delt, og for og bag er strikket færdig hver for sig frem og tilbage over rundpind. For- og bagside er strikket helt identisk. Toppen er strikket med dobbelttråd; en tråd merino cotton og en tråd silk kid mohair. Striberne opnås ved at skifte farven på silk kid mohair. Stropperne er strikket efterfølgende og perler trukket på. Den viste model er str. S. 

Forkortelser

m = maske, r = ret, glat = ret på retsiden, vrang på vrangsiden, 1 enk indt = 1 r løs af, strik 1 r, træk den løse m over den strikkede, 1 dr r = strik r i bagerste led af masken fremfor det forreste

Farver

Merino cotton fv 100 = Tråd A, Silk kid mohair fv 1003 = Tråd B
Silk kid mohair fv 6995 = Tråd C

Stribemønster

4 omg/rk med en tråd A + C, 4 omg/rk med en tråd A + B
Gentag

SÅDAN GØR DU 

Striktop Lærke Bagger

Striktop Lærke Bagger

Top

Slå 140 (148) 156 (164) m op med tråd A + B på rundp 4, sæt markør ved omg’s begyndelse, og strik rib (1 dr r, 1 vr) 70 (74) 78 (82) m, sæt markør i, og strik omg ud. (markører = trøjens sider). Strik 5 cm rib. Skift til rundp 6, og glatstrik og skift tråd B ud med tråd C. 

Start stribemønster som forklaret ovenfor. Gentag stribemønster 5 (6) 7 (8) gange = 10 (12) 14 (16) striber OG strik yderligere en gentagelse af stribemønster, MEN på sidste omg (4.omg/rk) med tråd A + B lukkes der 6 m på hver side af markørerne af til armhule. Strik for og bag færdig hver for sig.

Striktop Lærke Bagger

Striktop Lærke Bagger

For og bag

Start forfra i stribemønster, og strik nu glatstrik frem og tilbage over rundp. Strik raglanindt på 1. r-pind og alle følgende r-pinde således: Løft 1. maske af, strik 1 r, strik 2 r sammen, strik til der er 4 m tilbage på p, strik 1 enk indt (se ovenfor), strik 2 r. på vr-pinden og alle følgende vr-pinde, løftes 1 m af og sidste m strikkes r for at få en pæn kant.

Strik 2 (3) 4 (4) gentagelser af stribemønster = 4 (6) 8 (8) striber. Strik nu 1 stribe med tråd A + C (4 rk), skift C ud med B, og luk af på r-siden. Hæft alle ender. Strik forsiden på samme måde.

Striktop Lærke Bagger

Striktop Lærke Bagger

Stropper

Med strømpep 4 (2 styk) og en tråd A + B strikkes 2 m op yderst i aflukningskanten foroven på højre side af bagstykket. Strik 2 r, MEN i stedet for at vende og strikke tilbage SKUBBER du maskerne til den modsatte ende af pinden og bytter om på pindene i venstre og højre hånd. Før garnet frem bag ved arbejdet til 1 m og strik 2 r.

Ved at strikke i samme retning vil maskerne trække sig sammen og danne en tube. Strik ca. 34 (36) 38 (40) cm strop el. ønsket længde, og gentag ved de tre andre sider. Hæft ender, og træk perler på.
Pres evt. let kanten foroven.

Striktop Lærke Bagger

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY, Strikkeopskrifter og Guide

610x200_woordy_knap2.jpeg