Æble-pære-crunch med julens krydderier
4
Ingredienser
- 3 æbler, gode danske sorter, gerne syrlige
- 2 pærer, gode danske.
- Crunch:
- 100 g havregryn
- 50 g mandler
- 50 g valnødder
- 2 dl fuldkorns-speltmel
- 50 g smør
- 3 spsk rørsukker
- ½ tsk stødt nellike
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- ½ tsk stødt ingefær
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til crunchen i en foodprocessor og blend til en dejlig smuldret dej.
- Skær æblerne og pærerne i mundrette bidder og læg dem i et ildfast fad, som du har smurt godt med smør. Fordel smuldredejen over æblerne og pærerne.
- Bag på 180 grader i ca. 35-40 min.
- Server med yoghurt, fromage frais eller flødeskum/vaniljeis, hvis du skal skeje ud.
- TIP
- Du kan også lave kagen med andre frugter, f.eks. abrikoser, blommer og bruge forskellige æblesorter.