Opskrift på æble-pære-crunch med julens krydderier

Æble-pære-crunch med julens krydderier

4

Ingredienser

  • 3 æbler, gode danske sorter, gerne syrlige
  • 2 pærer, gode danske.
  • Crunch:
  • 100 g havregryn
  • 50 g mandler
  • 50 g valnødder
  • 2 dl fuldkorns-speltmel
  • 50 g smør
  • 3 spsk rørsukker
  • ½ tsk stødt nellike
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • ½ tsk stødt ingefær

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne til crunchen i en foodprocessor og blend til en dejlig smuldret dej.
  2. Skær æblerne og pærerne i mundrette bidder og læg dem i et ildfast fad, som du har smurt godt med smør. Fordel smuldredejen over æblerne og pærerne.
  3. Bag på 180 grader i ca. 35-40 min.
  4. Server med yoghurt, fromage frais eller flødeskum/vaniljeis, hvis du skal skeje ud.
  5. TIP
  6. Du kan også lave kagen med andre frugter, f.eks. abrikoser, blommer og bruge forskellige æblesorter.