-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Iskaffe med kardemommesirup
Den hedder affogato på italiensk (betyder ”druknet”) og laves traditionelt ved at drukne vaniljeis i et skud espresso, men stærk, frisklavet kaffe er lige så brugbar. Og kardemommesmagen løfter lige den enkle dessert et nøk op.
Affogato til 4 personer
Total:15 minutter
Ingredienser
- 1 1/2 dl vand
- 1 dl rørsukker
- 1/2 dl kahlua (kan erstattes med kaffe, tilsæt da 2 spsk sukker)
- 5 hele kapsler kardemomme
- 1/2 liter god vaniljeis
- 4 dobbelte espressoer eller 4 dl stærk kaffe
Sådan laver du affogato
- 1. Kog en sirup af vand, rørsukker, kahlua og kardemommekapsler, rør med en træske til sukkeret er opløst, og lad den så stå og simre i cirka 10 minutter.
- 2. Tag isen ud af fryseren, og lad den stå ved stuetemperatur i cirka 20 minutter, mens siruppen køler af.
- 3. Lige før servering scoopes isen ud i 4 glas, espressoerne laves og hældes over med det samme, dryp med siruppen, og server med det samme.