Jordbærmarengskage

Jordbærmarengskage

Skøn sprød og sommerlig jordbærmarengskage.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 1⁄2 æggehvide
  • 85 g flormelis
  • 1⁄4 tsk citronsaft
  • 1⁄2 tsk stødt kardemomme
  • 300-400 g jordbær (kvarte)
  • Sovs:
  • 200 g bløde jordbær (evt. frost)
  • 2-3 spsk flormelis
  • 2 1⁄2 dl piskefløde (flødeskum)
  • 1 stang vanilje (kornene)

  1. Pisk æggehviderne stive med en skefuld flormelis og tilsæt citronsaft. Tilsæt kardemommeog det sidsteflormelis lidt efter lidtog pisk et par minutter.
  2. Tegn en cirkel med en diameter på ca. 25cm på bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen inden for cirklen.Bag bunden i ca. 1 timei en 90 grader varm ovn og lad den køle af.
  3. Dup bagepapiret med lidt vand på bagsiden og hiv det forsigtigt af.
  4. Blend jordbærrene med flormelissen til en sovs. Rør vaniljekornene i flødeskummet og fordel den på marengsbunden.
  5. Drys med jordbær og server jordbærsovs til.