-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
Når duften af gammeldags klejner spreder sig, er det for alvor jul. Du får her den bedste opskrift på klejner, nemlig farmors - og den vil du absolut ikke gå glip af. De tykke, sprøde klejner kan serveres med et drys flormelis.
Ca. 60 klejner
Total:1 minutt
Arbejdstid:1 minutt
Ingredienser
- ca. 350 g hvedemel
- 1⁄2 tsk stødt kardemomme
- 1⁄4 tsk salt
- 100 g sukker
- 1 usprøjtet citron
- 100 g koldt smør
- 2 æg
- 1⁄2 dl fløde
- 1 liter smagsneutral olie til stegning
- evt. flormelis
Sådan laver du julens bedste klejner
- Bland hvedemel med krydderier, sukker og fintrevet citronskal. Hak det kolde, men bløde smør i dejen. Rør derefter æg og fløde i dejen for at samle den.
- Pak din portion dej ind og lad den hvile koldt i mindst 1⁄2 time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tynd plade, skær dejen ud i rudeformede stykker med en klejnerulle eller almindelig kniv. Giv dem dertil et snit på midten på den lange led.
- Vrid klejnerne og kog klejnerne dem gyldne i 180 grader varm, smagsneutral olie, 6-8 stykker ad gangen. Når du koger klejner, så sørg for, at olien har den rigtige temperatur, da de mange klejner ellers blot vil optage alt olien i stedet for at blive kogt.
- Tag klejnerne op og læg alle klejnerne på noget fedtsugende papir, såsom madpapir eller køkkenrulle.
- Når de kogte klejner er helt afkølet, læg dem så i en tætlukket kagedåse med fedtsugende papir.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt
SE OGSÅ:ALT.DK's store juleunivers