Appelsinbraiseret kalkunbryst
SPONSORERET indhold

Appelsinbraiseret kalkunbryst

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ved at give appelsinskiverne et opkog i koldt vand ad 3 omgange, trækkes bitterstofferne ud, så hele appelsinen kan spises.

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
07. aug. 2014 | Opskrift | Hjemmet
3-4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 45 min.
2 økologiske appelsiner
1 stilk frisk rosmarin
1 fed hvidløg
1 kalkunbryst (750 g)
salt og peber
smør eller olivenolie
2 dl hvidvin
2 dl hønsebouillon
majsstivelse eller sovsejævner
1-2 tsk. dijonsennep
1-2 tsk. farin

  1. Vask appelsinerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en gryde, dæk med koldt vand og giv dem et opkog. Hæld vandet fra, hæld nyt vand på og gentag i alt 3 gange. Dryp appelsinskiverne af på køkkenrulle.
  2. Skyl rosmarinen, træk nålene af og hak dem fint. Pil hvidløgsfeddet og hak det fint.
  3. Gnid kødet med salt, peber, rosmarin og hvidløg og bind evt. snor omkring stegen. Brun den på alle sider i en stegegryde med smør eller olie. Tilsæt appelsinskiver, vin og bouillon og lad kødet simre under låg i 20-25 min.
  4. Tag kødet og appelsinskiverne op og hold det varmt. Jævn sovsen med majsstivelse eller sovsejævner og smag til med sennep, farin, salt og peber. Si den over i en skål.
  5. Skær kødet i skiver og servér med appelsinskiver og f.eks. små smørristede kartofler samt spinat, bønner eller broccoli.