Opskrift på bagt kylling med ris og grønt
SPONSORERET indhold

Bagt kylling med ris og middelhavsgrønt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kylling på bund af grøntsager og fuldkorn. Perfekt næring til din krop.

Af: Martin Haugaard Zielke Foto: Mikkel Adsbøl
09. dec. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

4 kyllingelår
2 spsk olivenolie
400 g brune fuldkornsris
½ squash
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
½ bundt frisk persille
2 spsk olivenolie
1 dl hønsebouillon
salt og peber

Sådan laver du kylling

Tænd for ovnen på 180C og kom kyllingelårene i et ildfastfad. Kom olivenolie på kyllingelårene og drys med groft salt. Stil fadet i den forvarmet ovn i cirka 40 min til kyllingelårene er færdige (tjek om de er færdige ved at prikke i dem med en gaffel – er saften klar, er færdige).

Kog imens de brune fuldkornsris i en gryde med lidt salt i vandet. De skal koge ca. 35 min, men må ikke blive helt udkogte.

Skyl squash, peberfrugt og persille godt, Skær tern af squash, gul og rød peberfrugt. Snit skalotteløg, hvidløg og persille fint. Kom 2 spsk olivenolie i en anden gryde, lad olien blive varm og steg derefter tern af squash og peberfrugt, samt skalotteløg og hvidløg til alle grønsagerne er møre.

Sigt de færdige ris for vand og vend dem nu sammen med de stegte grønsager. Kom kyllingebouillonen på og lad ris og grønsager koges igennem, vend risblandingen med den fintsnittede persille.

Tag kyllingefadet ud af ovnen, og anret ris enten i et fad eller portionsanrettet med kyllingen oven på.