Bagte rødder med ingefærmarineret oksekød og forårsløg
SPONSORERET indhold

Bagte rødder med ingefærmarineret oksekød og forårsløg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rodfrugter er lækre i en sprød salat og giver sammen med kødet en god mæthed.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thie Klein
17. okt. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1½ tsk revet ingefær
½ lime, saften heraf
lidt salt
1 spsk olivenolie
2 entrecote eller rib-eye steak af 200 g pr. stk
800 g blandede rodfrugter, f.eks. pastinak, gulerod og rødbede
3 spsk olivenolie
salt og peber
1½ tsk rørsukker
1 tsk revet ingefær
1 spsk soja, gerne tamari
½-1 lime, saft heraf
2 hjertesalathoveder
2-3 forårsløg
½ bundt kørvel eller friske koriander

Sådan gør du:

Rør revet ingefær og limesaft sammen med salt, peber og lidt olivenolie. Vend kødet heri på en tallerken, og lad det trække 1 times tid og gerne længere.

Skræl og skær gulerødder og pastinak i stave og rødbeder i både. Kom dem på bageplade med bagepapir, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min, til de er møre.

Rør sukker, ingefær og soya sammen med limesaft. Skær hjertesalat i grove stykker og forårsløg i skiver på skrå.

Steg kødet på en pande med lidt olivenolie og smør 3-4 min på hver side, og krydr med friskkværnet peber. Lad bøfferne hvile 5-10 min, og skær kødet i skiver.

Vend rodfrugter og salat sammen med dressingen. Anret salaten på et stort fad med skiver af oksekød, og drys med forårsløg og plukket kørvel eller koriander.

Prøv også at drysse salaten med lidt nigellafrø og ristede cashewnødder, det smager skønt.

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter