Bananmuffins med kokos, hørfrø og mørk chokolade
SPONSORERET indhold

Bananmuffins med kokos, hørfrø og mørk chokolade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

God chokolade har en lang række sundhedsfordele, så der er god grund til at bruge lidt ekstra penge på en kvalitetschokolade, som her kommer i masser af sundt selskab med blandt andet hørfrø, honning og kokos.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
31. okt. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

12 store/36 små muffins
125 g smør
125 g honning
100 g kokosmel (gerne hjemmelavet)
100 g valnødder
100 g hørfrø
3 bananer
1 citron, saft og skal
1 appelsin, saft og skal
100 g udstenede svesker
2 spsk kanel
1 spsk tørret, stødt ingefær (kan udelades)
2 tsk natron
2 æg
100 g god mørk chokolade 70%
12 store eller 36 små muffinforme

Til pynt:
50 g god mørk chokolade 70%
4 spsk frisk revet kokos eller kokosmel

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 160 grader. Smelt smør og honning sammen. Blend kokosmel, valnødder og hørfrø til grov mel i en blender, kaffekværn eller foodprocessor. Du kan også hakke ingredienser helt fint med en skarp kniv. Hæld "melet" op i en skål. Blend nu bananerne og sveskerne sammen med revet skal og saften fra citronen og appelsinen. Bland det hele sammen i en skål og tilsæt kanel, ingefær, natron og æg. Rør godt. Hak chokoladen groft og vend stykkerne i dejen til sidst.

Fordel dejen i muffinformene og bag i 20-35 min. afhængig af størrelsen. Tjek med en lille kniv eller en strikkepind om kagerne er færdigbagte. Hvis ikke der hænger dej ved, når en skarp genstand stikkes ned i kagerne, er de klar.

Pynt: Smelt chokoladen over vandbad. Smør den ud over de færdige muffins og drys frisk, revet kokos eller kokosmel over. Lad chokoladen stivne før kagerne spises.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

PRØV OGSÅ: Æbler med chokolade-nøddecreme