Blåbærcrumble
Foto: Maja Ambeck Vase | Blåbærcrumble eller blåbær med smuldredej er en fin lille dessert.
ALT for damerne

Nem blåbærcrumble

Blåbærcrumble i kop

Disse små blåbærcrumbles smager af sommer og sol og er det perfekte søde punktum på en magisk sommermiddag. Nyd dem lune og hjertens gerne med en skefuld fuldfed cremefraiche eller vaniljeis til.

Af Maja Ambeck Vase 22.aug.2016 Mad

25 MIN.

4 små portioner

200 g blåbær
25 g mandelmel
25 g grovvalsede havregryn
25 g rørsukker
25 g smør
1 nip kardemomme

evt. rød skovsyre
evt. cremefraiche/vaniljeis

Sådan bager du blåbærcrumble

Fordel blåbær i fire små ovnfaste skåle. Bland mandelmel, havregryn, sukker, smør og kardemomme sammen med fingrene til en smuldredej, og fordel den oven på bærrene. Bag de små crumbles i cirka 20 minutter ved 200 grader.

 

Nyd dem lune – gerne med lidt cremefraiche eller vaniljeis til – og et par skovsyreblade til at forkæle øjet.

 

PRØV OGSÅ: Hindbærmoussekage 

 

PRØV OGSÅ: Jordbærkoldskål

 

PRØV OGSÅ: Marcipantærte med bær 

Tip

Ønsker du en meget sød dessert, kan du blande blåbærrene med et par skefulde sukker, inden du kommer dem i skålene.

Du kan også erstatte blåbær med andre typer bær, f.eks. hindbær eller brombær.

Henter...