Blåbærcrumble i kop
Disse små blåbærcrumbles smager af sommer og sol og er det perfekte søde punktum på en magisk sommermiddag. Nyd dem lune og hjertens gerne med en skefuld fuldfed cremefraiche eller vaniljeis til.
Ingredienser
200 g blåbær
25 g mandelmel
25 g grovvalsede havregryn
25 g rørsukker
25 g smør
1 nip kardemomme
evt. rød skovsyre
evt. cremefraiche/vaniljeis
Sådan bager du blåbærcrumble
Fordel blåbær i fire små ovnfaste skåle. Bland mandelmel, havregryn, sukker, smør og kardemomme sammen med fingrene til en smuldredej, og fordel den oven på bærrene. Bag de små crumbles i cirka 20 minutter ved 200 grader.
Nyd dem lune – gerne med lidt cremefraiche eller vaniljeis til – og et par skovsyreblade til at forkæle øjet.
PRØV OGSÅ: Hindbærmoussekage
PRØV OGSÅ: Jordbærkoldskål
PRØV OGSÅ: Marcipantærte med bær
Tip
Ønsker du en meget sød dessert, kan du blande blåbærrene med et par skefulde sukker, inden du kommer dem i skålene.
Du kan også erstatte blåbær med andre typer bær, f.eks. hindbær eller brombær.