SPONSORERET indhold
Boller med marcipanfyld
Det ser sødt ud at bage bollerne i papirkapsler, og så har du samtidig styr på fyldet, også selvom dejen måske ikke lukker helt tæt.
ca. 16 stk.
Ingredienser
Boller med marcipanfyld
100 g smør
2 dl mælk
40 g gær
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
ca. 450 g mel
1 port. marcipanfyld
Marcipanfyld:
50 g marcipan plukkes i stykker og blandes med 50 g sukker. Massen røres jævn med lidt æggehvide.
Pynt:
glasur, sukkerpynt
Sådan bager du boller med marcipanfyld
- Smelt smørret i en kasserolle, og tag den fra varmen. Tilsæt mælk, og når den er håndvarm smuldret gær, sukker og salt. Hæld ca. 1/3 af melet i væsken, og rør blandingen klumpfri.
- Fortsæt med mere mel, til dejen er smidig. Dæk skålen tæt, og lad dejen hæve ca. 45 min. et lunt sted.
- Gør marcipanfyldet klar.
- Sigt mel på bagebordet, vend dejen ud, og sigt også mel over den. Rul den forsigtigt ud i knap 1 cm’s tykkelse, og skær den i firkanter, der måler ca. 11 x 11 cm.
- Læg 1 tsk. fyld på hver firkant, og luk den omhyggeligt. Læg dejen på sammenføjningen, evt. i papirkapsler i en muffinsform, og lad den hæve 20-30 min.
- Pensl med resten af ægget, bag bollerne ved 210 gr. i ca. 13 min. (lidt længere, hvis de bages i papir), og køl dem af.
- Pynt med en stribe glasur og lidt sukkerpynt.